Automatinį vertimą pritaikys ir skambučiams telefonu

Kompanijos „Tele2“ ir „Microsoft“ paskelbė ketinančios automatinio vertimo technologiją, kuri šiuo metu prieinama „Skype“ naudotojams, pritaikyti ir mobiliajam ryšiui.

Spartėjant migracijos procesams, į Europą atvykstantys pabėgėliai dėl kalbos barjero kasdien susiduria su sunkumais ir nepajėgia integruotis taip greitai, kaip galėtų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Spartėjant migracijos procesams, į Europą atvykstantys pabėgėliai dėl kalbos barjero kasdien susiduria su sunkumais ir nepajėgia integruotis taip greitai, kaip galėtų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 11:00 AM, atnaujinta May 30, 2017, 5:16 AM

Tam nereikės jokių papildomų programėlių – kalbantis telefonu šis automatiškai vers žmogaus sakomus žodžius į norimą užsienio kalbą.

Europos šalyse naująją paslaugą planuojama pristatyti dar šią vasarą.

„Šiuo metu pasaulyje yra apie 6000 kalbų, tad sunkumų dėl kalbos barjero patiria ne tik dirbantys su užsienio partneriais, bet ir keliaujantys ar išvykstantys gyventi svetur. Naująją technologiją dabar testuojame, tačiau greitai ji taps kasdienybe ir paveiks daugelio iš mūsų gyvenimą“, – sakė „Tele2“ viceprezidentas Larsas Torstenssonas.

„Tele2“ ir „Microsoft“ technologija palengvins daugelį įprastų gyvenimo aspektų. Pavyzdžiui, telefonu kinų arba arabų kalba bus galima užsisakyti viešbučio kambarį arba pasikalbėti su Japonijoje dirbančiu ir angliškai nešnekančiu žmogumi. Telefonas japonų kalbą automatiškai išvers į tokią, kuri suprantama kitame ragelio gale esančiam klausytojui.

Spartėjant migracijos procesams, į Europą atvykstantys pabėgėliai dėl kalbos barjero kasdien susiduria su sunkumais ir nepajėgia integruotis taip greitai, kaip galėtų. Ne mažiau problemų patiria ir pabėgėliais besirūpinančios valstybinės institucijos, dėl kalbos barjerų negalinčios užtikrinti geros viešųjų paslaugų kokybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.