Žaidimų kultūros šou „GameOn“ sugrįš dviguba jėga

2015-aisiais Lietuvą sudrebino neeilinis įvykis – pirmą kartą suorganizuotas didelio mąsto žaidimų kultūros renginys „GameOn“. Maloniu siurprizu tapęs renginys į Vilnių sukvietė per septynis tūkstančius žaidimų entuziastų, mėgėjų ir žmonių, norinčių artimiau susipažinti su žaidimų kultūra. Tačiau sėkmingas „GameOn“ startas tebuvo pradžia, o renginio organizatoriai žada, kad „GameOn 2016“ bus gerokai didesnis ir įspūdingesnis.

Šiemet „GameOn“ kolektyvas ketina sukurti vieną įspūdingiausių pramogų industrijos įvykių Lietuvoje.<br>„Copictures“ nuotr.
Šiemet „GameOn“ kolektyvas ketina sukurti vieną įspūdingiausių pramogų industrijos įvykių Lietuvoje.<br>„Copictures“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 1:09 PM, atnaujinta May 30, 2017, 4:25 AM

Vienas renginio sumanytojų Jonas Brazys tikina, kad šiemet „GameOn“ kolektyvas ketina sukurti vieną įspūdingiausių pramogų industrijos įvykių Lietuvoje. „GameOn 2016“ skirs dėmesio visiems žaidimų kultūros aspektams, nuo žaidimų iki virtualios realybės potyrių, ar pažinties su susikertančiomis medijomis.

„Pernykštis „GameOn“ buvo didesnis nei mes galėjome įsivaizduoti, tad daugelio sumanymų tiesiog negalėjome įgyvendinti. Šiemet skirsime daug dėmesio ne tik turiniui, bet ir jo pateikimui – suteiksime daugiau erdvės Lietuvos žaidimų kūrėjams, išskirsime erdves šeimai ir pasirūpinsime, kad mūsų lankytojai ne tik pamatytų, žaidimus, bet ir geriau juos suprastų“, – pasakojo J.Brazys.

Organizatoriai tikina, kad perskaitė didžiąją dalį atsiliepimų, kuriuos socialinėje erdvėje paliko buvusio renginio lankytojai, ir šių metų renginyje sieks išpildyti visus gerbėjų lūkesčius: „Dažniausiai žmonės skundėsi dėl grūsties renginio vietoje, tad šiemet kelsimės į didesnes patalpas, o visiems renginio žaidėjams skirta šventė truks net dvi dienas.“

Spalio 29-30 dienomis vyksiantis „GameOn“, kaip ir pernai, pakvies Lietuvos ir užsienio svečius susipažinti su žaidimų kultūra iš arčiau. Gerokai išsiplėtęs parodos plotas leis sutalpinti dar daugiau užsienio kompanijų – žaidimų leidėjai, žaidimų kūrėjų studijos, žaidėjams skirtos įrangos gamintojai ir platintojai neleis nuobodžiauti, o dvi renginio metu organizuojamos konferencijos bus naudingos kiekvienam atėjusiam.

Pernai areną ovacijomis drebinę el. sporto sirgaliai taip pat neliks nuskriausti. El. sporto koordinatorius Ridas Bušmanas pasakoja, kad šiemet „GameOn“ Baltijos „Counter-Strike: Global Offensive“ taurės turnyrui kaupiamas įspūdingas prizinis fondas, tad organizatoriai tikisi sulaukti komandų ne tik iš artimiausių kaimynių, bet ir iš Skandinavijos šalių.

„Kaip ir pernai, „GameOn“ renginio svečiai galės pasimėgauti pajėgiausių regiono komandų dvikovomis, tačiau šiemet į renginį planuojame pakviesti keletą svečių komandų, kurios yra žinomos Europos mastu. Dėl erdvesnės ekspozicijų zonos ketiname plėsti el. sporto disciplinų sąrašą, tad sudalyvauti mėgstamo žaidimo mini turnyre galės kiekvienas entuziastas“, – atviravo R.Bušmanas.

„GameOn 2016“ metu vyks ir žaidimų kultūros konferencijos: viena jų skirta plačiai auditorijai, o pranešimų temos vyraus nuo edukacijos iki naujausių žaidimų pristatymo ir žinomų žmonių pasakojimų apie žaidimų rolę jų gyvenime. Antroji konferencija bus skirta žaidimų kūrėjo amatą pasirinkusiems žmonėms bei tiems, kas svajoja sukurti savo žaidimą.

Organizuojant šią konferenciją „GameOn“ bendradarbiaus su Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija (LŽKA), tad į renginį tikimasi prisikviesti ekspertų iš Lietuvos bei užsienio.

„Žaidimų kūrimo bumas Lietuvoje plinta it virusas. Nepaprastai džiaugiamės augančiu susidomėjimu šiuo kūrybinių industrijų sektoriumi, tačiau taip pat pastebime naujus iššūkius. Lietuviai moka ir kuria puikius žaidimus, tačiau norint žengti koja kojon su Vakarais mums būtina gilinti žinias ir kitose sferose. Siekiant sukurti kiek didesnį projektą, būtina išmanyti projektų valdymą, rinkodarą, žaidimų ir auditorijos analizės ar monetizacijos niuansus. Sieksime, kad rudenį vyksianti konferencija taptų didžiausiu ir naudingiausiu įvykiu ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių kūrėjų gyvenime“, – pasakojo LŽKA valdybos narys Liudas Ubarevičius.

„GameOn 2016“ organizatoriai tikina, kad dabar anonsuoti renginiai tėra didžiulio festivalio pagrindas, o iki spalio pabaigos bus atskleistas dar ne vienas siurprizas.

„GameOn 2016“ įvyks spalio 29-30 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.