„Apple“ įrenginių naudotojams – nauja grėsmė

Kibernetiniai nusikaltėliai žvejoja patiklius „Apple“ įrenginių naudotojus: jiems įvairiais būdais siuntinėjamos žinutės, kuriomis siekiama išgauti jų „Apple ID“ prisijungimo duomenis ir kitą privačią informaciją, skelbia BBC.

Sukčiai siekia išvilioti vartotojų „Apple ID“ prisijungimo duomenis ir kitą privačią informaciją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sukčiai siekia išvilioti vartotojų „Apple ID“ prisijungimo duomenis ir kitą privačią informaciją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2016, 4:39 PM, atnaujinta May 29, 2017, 2:07 AM

„Šiandien baigsis jūsų „Apple ID“ galiojimo laikas. Kad to išvengtumėte, patvirtinkite savo „Apple ID“ čia“, – anglų kalba rašoma vartotojams platinamoje žinutėje, kurios siuntėjas – „AppleInc“. Joje taip pat pateikiama nuoroda į vadinamąjį fišingo tinklalapį – suklastotą svetainę, kuri itin primena pačios „Apple“ puslapį.

Šio tinklalapio lankytojų prašoma įvesti „Apple ID“ prisijungimo vardą ir slaptažodį. Kad ir kokius duomenis lankytojai įveda, jiems parodomas įspėjimas, esą „Apple ID“ sąskaita buvo užblokuota, o norint ją „atrakinti“ reikia įvesti dar daugiau privačios informacijos: gimimo datą, telefono numerį, adresą, kreditinės kortelės duomenis ir kt.

„Jie tikslingai naudojasi tuo, kad žmonės pasitiki „Apple“ prekės ženklu, siekdami pavogti informaciją. Nespauskite nuorodų gautose žinutėse, kadangi jie gali nuvesti jus į suklastotas svetaines. Verčiau eikite tiesiai į paslaugos tiekėjo svetainę ir prisijunkite joje“, – patarė kibernetinio saugumo temomis rašantis tinklaraštininkas Grahamas Cluley.

Pati „Apple“ savo svetainėje taip pat pabrėžia, kad vartotojai neturėtų įvesti „Apple“ prisijungimo duomenų kituose tinklalapiuose.

„Esmė paprasta – nusikaltėliai eis ten, kur yra pinigų. „Apple“ produktai kainuoja brangiau nei konkurentų, taigi tikėtina, kad ir jų naudotojai turi daugiau „laisvų“ pinigų. Jais nusikaltėliai ir siekia papildyti savo kišenes“, – teigė G.Cluley.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.