„Tele2“ turi dvi geras žinias savo vartotojams

Rekordines pajamas ir pelną pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbusi kompanija „Tele2“ paskelbė dvi geras žinias spartaus mobiliojo interneto mėgėjams. Pirmoji – jos 4G tinklas yra prieinamas 96 proc. Lietuvos gyventojų. Antroji – mobilusis internetas pigs.

Vienas dažniausių P.Masiulio pakartotų žodžių spaudos konferencijos metu buvo „rekordinis“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vienas dažniausių P.Masiulio pakartotų žodžių spaudos konferencijos metu buvo „rekordinis“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-21 12:12, atnaujinta 2017-05-28 03:59

4G tinkle veikia kas ketvirtas „Tele2“ klientų naudojamas telefonas. Anot operatoriaus atstovų, jų 4G mobilusis internetas yra prieinamas visuose Lietuvos miestuose, kur gyvena daugiau nei tūkstantis žmonių, o dar greitesnis 4G+ tinklas pasiekiamas 40 proc. gyventojų.

Kuo geresnį ryšį ir spartesnį internetą gauna žmonės, tuo daugiau jo naudoja. Dar prieš metus 4G vartotojai vidutiniškai sunaudodavo mažiau nei 1 GB per mėnesį, o šiuo metu jiems tenka 2,6 GB duomenų per mėnesį.

„Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis prognozavo, kad 4G naudojimas ir toliau augs, bei žadėjo, kad paslaugų kainos mažės. „Internetas pigs, bus pasiūlymų. „Tele2“ liks kainos lyderis, kaip buvo kainos lyderis balso telefonijoje“, – sakė jis. P.Masiulis užsiminė, kad viena iš naujovių bus itin aktuali keliautojams Europoje, tačiau nei kada, nei kokių pasiūlymų tikėtis jis neatskleidė, tik kelis sykius pakartojo, kad apie naujienas bus paskelbta „artimiausiu metu“.

„Tele2“ pajamos pirmąjį šių metų ketvirtį augo daugiausiai per pastaruosius 5 metus – 15,6 proc., ir pasiekė 41,4 mln. eurų. Rekordinį augimą lėmė mobilusis internetas – paslaugų kainos mažėjo, bet vartotojai naršė daugiau, pirko geresnius telefonus ir užsakinėjo papildomas paslaugas.

Bendrovės EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) marža buvo 37,1 proc. Tai sudarė 15,2 mln. eurų, 14,1 proc. daugiau nei prieš metus.

„Tele2“ klientai per pirmąjį ketvirtį sunaudojo 3629 terabaitus duomenų – dvigubai daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Naudojimasis mobiliuoju ryšiu augo kukliau: per ketvirtį prakalbėta 1030,7 mln. minučių – 5,8 proc. daugiau nei prieš metus.

Operatoriaus klientų skaičius liko beveik nepakitęs – jis turi apie 1,75 mln. vartotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.