Paaiškėjo, kas yra tikrasis bitkoinų kūrėjas

Verslininkas iš Australijos Craigas Wrightas viešai prisipažino esantis tikrasis virtualios bitkoino valiutos kūrėjas. Iki šiol jis slapstėsi po slapyvardžiu Satoshi Nakamoto.

Viešai prisipažindamas C.Wrightas viliasi, kad spauda nustos „medžioti“ Satoshį Nakamoto.<br>Reuters/Scanpix, „Wikimedia Commons“ nuotr.
Viešai prisipažindamas C.Wrightas viliasi, kad spauda nustos „medžioti“ Satoshį Nakamoto.<br>Reuters/Scanpix, „Wikimedia Commons“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-02 10:32, atnaujinta 2017-05-26 23:06

Savo teiginius C.Wrightas patvirtino pateikęs techninį įrodymą – jis panaudojo vienus pirmųjų sukurtų bitkoinų, kuriuos galėjo turėti tik šios valiutos kūrėjas. „Aš užėmiau svarbiausią vaidmenį, tačiau kiti žmonės man padėjo“, – sakė jis.

Bitkoinų bendruomenė ir programuotojai taip pat patvirtino C.Wrighto pareiškimą.

„Aš turėjau galimybę įvertinti duomenis trimis atskirais būdais: kriptografiniu, socialiniu ir techniniu. Esu tvirtai įsitikinęs, kad Craigas Wrightas atitinka visas tris kategorijas“, – sakė organizacijos „Bitcoin Foundation“ vykdomasis direktorius Jonas Matonis.

Viešai prisipažindamas C.Wrightas viliasi, kad spauda nustos „medžioti“ Satoshį Nakamoto. Beje, jis pats jau buvo pakliuvęs į žiniasklaidos akiratį kaip galimas bitkoinų kūrėjas, o paviešinus šią informaciją Australijos mokesčių inspekcija atliko patikrinimą jo namuose.

„Yra daugybė išgalvotų istorijų ir aš nenoriu, kad nukentėtų man brangūs žmonės. Aš nenoriu, kad juos visa tai paliestų, – teigė C.Wrightas. – Darau tai ne dėl to, kad noriu. Tai ne mano pasirinkimas.“

Vyras tikino neketinantis tapti bitkoinų „veidu“: „Aš noriu toliau daryti tai, ką darau. Nenoriu pinigų, nenoriu išgarsėti, nenoriu garbės – aš tik noriu, kad mane paliktų ramybėje.“

Šiuo metu pasaulyje yra apie 15,5 mln. bitkoinų, kiekvieno jų vertė siekia apie 390 eurų. Manoma, kad bitkoinų įkūrėjas gali būti sukaupęs apie milijoną bitkoinų, kurių vertė šiuo metu siektų per 390 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.