Kupertino meras pratrūko: „Apple“ mus išnaudoja!“

„Apple“ įsigijo naują priešą: Kupertino miesto (Kalifornija, JAV), kuriame įsikūrusi pagrindinė bendrovės būstinė, merą Barry Changą. Jis pareiškė, kad turtingiausia pasaulyje bendrovė nepakankamai prisideda prie miesto gerovės ir net piktnaudžiauja miestelėnų gerumu.

Kupertino meras Barry Changas.<br>ViDA Press nuotr.
Kupertino meras Barry Changas.<br>ViDA Press nuotr.
„Apple“ Kupertino mieste šiuo metu statosi naują būstinę, kurioje tilps per 12 tūkst. darbuotojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Apple“ Kupertino mieste šiuo metu statosi naują būstinę, kurioje tilps per 12 tūkst. darbuotojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-07 16:09, atnaujinta 2017-05-26 07:46

„Apple“ nėra linkusi mokėti nė sudilusio skatiko. Jie uždirba didžiulį pelną, taigi turėtų dalintis atsakomybe už miesto gerovę, tačiau to nedaro. Jie mus išnaudoja“, – interviu „The Guardian“ pareiškė B.Changas.

„Apple“ yra stambiausia mokesčių mokėtoja Kupertino mieste. Kompanija kasmet miestui sumoka dešimtis milijonų dolerių mokesčių, tačiau merui atrodo, kad to negana.

B.Changas pažymi, kad mokesčių padidinimas stambioms kompanijoms, kurios Kupertiną vadina savo namais, padėtų išspręsti tokias problemas, kaip infrastruktūros plėtra ir transporto spūstys. Jis net įvardijo sumą, kurią „Apple“ turėtų sumokėti į miesto biudžetą – 100 mln. dolerių.

Meras užsiminė bandęs pasikalbėti apie miesto problemas su „Apple“ vadovybe, tačiau buvo išprašytas iš kompanijos būstinės. „Apple“ apsaugos darbuotojai merui pareiškė, kad jis „negali užeiti, nes nebuvo pakviestas“.

Ne tik „Apple“, bet ir kitos technologijos dažnai kritikuojamos dėl mokesčių vengimo ir lėšų nukreipimo į trečiąsias šalis, tokias kaip Airija, kuriose mokesčiai yra mažesni.

Net vienas iš „Apple“ įkūrėjų, Steve'as Wozniakas, anksčiau yra pareiškęs, kad kompanijai turėtų būti taikomas 50 proc. mokesčių tarifas. „Aš daug dirbu, daug keliauju ir sumoku per 50 proc. to, ką uždirbu, mokesčių pavidalu. Esu įsitikinęs, kad tai yra gyvenimo dalis ir tai reikia daryti“, – praėjusį mėnesį sakė S.Wozniakas.

„Apple“ valdžia kaltinimus dėl mokesčių vengimo atmeta. Kompanijos generalinis direktorius Timas Cookas pernai gruodį pareiškė: „Mes sumokame kiekvieną dolerį, kuris mums priklauso.“

„Apple“ Kupertino mieste šiuo metu statosi naują būstinę, kurioje tilps per 12 tūkst. darbuotojų. Ją numatoma atidaryti kitąmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.