Ekspertai apsigalvojo: slaptažodžių geriau nekeisti

Tokia jau modernaus gyvenimo realybė: vos įsimeni naują slaptažodį, ateina laikas jį keisti. Bent jau taip buvo iki šiol. Didžiosios Britanijos kibernetinio saugumo ekspertai pareiškė, kad reguliarus slaptažodžių keitimas gali duoti daugiau žalos nei naudos.

Kuomet vartotojų pareikalaujama skubiai susigalvoti naują slaptažodį, dažnai jų sugalvotas variantas būna silpnesnis už ankstesnįjį.<br>123rf nuotr.
Kuomet vartotojų pareikalaujama skubiai susigalvoti naują slaptažodį, dažnai jų sugalvotas variantas būna silpnesnis už ankstesnįjį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2016, 12:30 PM, atnaujinta May 26, 2017, 3:59 AM

Tokią rekomendaciją pateikė britų valstybinė Komunikacijų ir elektronikos saugumo grupė (CESG).

„Tai yra vienas iš neintuityvių saugumo scenarijų: kuo dažniau kažkas yra verčiamas keisti slaptažodį, tuo didesnė įsilaužimo rizika, – nurodo CESG ekspertai. – Naujasis slaptažodis galėjo būti naudotas kitur, įsilaužėliai tuo gali pasinaudoti. Taip pat didesnė tikimybė, kad žmogus užsirašys naują slaptažodį, o tai – dar viena spraga. Be to, didesnė tikimybė, kad nauji slaptažodžiai bus pamiršti, o tai atsiliepia darbuotojų produktyvumui – jie negali prisijungti, jų slaptažodžius vėl reikia atstatyti.“

Todėl CESG organizacijoms rekomenduoja neversti vartotojų keisti savo slaptažodžių.

„Įsilaužėliai dažnai gali atspėti naują slaptažodį, jei turi senąjį. Be to vartotojai, verčiami pakeisti slaptažodį, dažnai išsirenka silpnesnį už buvusįjį“, – teigia saugumo ekspertai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.