Kinijoje uždrausta valgyti bananus prieš kamerą

Valdžios nurodymu Kinijos interneto tarnybos, teikiančios tiesioginių transliacijų paslaugas, uždraudė žmonėms filmuoti save valgant bananus ir tokiu būdu gundyti žiūrovus.

Kinijoje uždrausta tiesioginių transliacijų metu valgyti bananus.<br>123rf nuotr.
Kinijoje uždrausta tiesioginių transliacijų metu valgyti bananus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2016, 10:39 AM, atnaujinta May 26, 2017, 4:40 AM

Stebėti, ar žmonės nedaro nusižengimų, turės paslaugas teikiančios tarnybos, nurodo „New Express Daily“. Beje, draudimų yra ir daugiau, pavyzdžiui, neleidžiama tiesioginėje transliacijoje mūvėti prisegamų pėdkelnių.

Šiuo žingsniu šalies valdžia siekia suvaržyti „netinkamą ir erotinį“ turinį internete. Balandžio mėnesį Kinijos kultūros ministerija paskelbė ėmusi stebėti populiarias tiesioginių transliacijų platformas – jos įtariamos pornografinio ir smurtinio turinio, kuris „kenkia socialinei moralei“, rodymu.

Tiesiogines transliacijas vykdantys tinklalapiai Kinijoje pritraukia vis daugiau lankytojų. Ypač populiarios svetainės, kuriose jaunos moterys – ar net nepilnametės – užima ir linksmina daugiausia vyrišką auditoriją, pavyzdžiui, dainuodamos kiniškas dainas ar tiesiog su jais bendraudamos.

Ketvirtadalis tokių svetainių žiūrovų yra jaunesni nei 18 metų, o 60 proc. besifilmuojančiųjų dar neturi 22 metų. Trys ketvirtadaliai žiūrovų yra vyrai.

Paskelbus apie naująjį draudimą, kinai emocijas puolė reikšti socialiniuose tinkluose. Vieni buvo susirūpinę dėl jaunų merginų išnaudojimo, tuo metu kiti svarstė, kaip naujosios taisyklės bus įgyvendinamos.

„Kaip jie nuspręs, kada banano valgymas yra provokuojantis?“ – retoriškai klausė vienas naršytojas. Kitą domino, ar bananus valgyti draudžiama tik moterims, ar ir vyrams.

Didelė dalis internautų teigė manantys, kad „apeiti“ draudimą bus vieni juokai: „Jie pradės valgyti agurkus, o jei ir tai bus uždrausta – saldžiąsias bulves.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.