Penktadienis, 13-oji: milijonai pasirinko tremtį į pragarą

Šis penktadienis, 13-oji yra ypatingas: milijonai žaidėjų visame pasaulyje šią nelemtą dieną pasirinks savanorišką tremtį į pragarą. Akivaizdu, kad žaidimo kūrėjai „idSoftware“ netiki prietarais ir yra užtikrinti, jog blogą lemianti diena suteiks papildomo žavesio pragariškai „Doom“ serijai.

Žaidimo „Doom“ kadras.
Žaidimo „Doom“ kadras.
Žaidimo „Doom“ kadras.
Žaidimo „Doom“ kadras.
Žaidimo „Doom“ kadras.
Žaidimo „Doom“ kadras.
Žaidimo „Doom“ kadras.
Žaidimo „Doom“ kadras.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 13, 2016, 10:07 AM, atnaujinta May 25, 2017, 6:55 PM

Kompiuterinis žaidimas „Doom“ yra vienas ryškiausių prekės ženklų žaidimų industrijoje. Ši kultinė, klasikinė serija populiari ir Lietuvoje, o jo gerbėjų gretose – ne tik šaudykles dievinantis jaunimas, bet ir brandaus amžius žaidėjai.

Tai neturėtų stebinti, nes pirmasis šios serijos žaidimas pasirodė dar 1993-aisiais. Maždaug tuo metu Lietuva žengė pirmuosius, bet jau tvirtus kompiuterizacijos žingsnius, tad „Doom“ tapo trokštama pramoga ne tik pirmosiose IT įmonėse, bet ir universitetuose bei kitose vietose, kur buvo kompiuterių.

Būtent žaisdami „Doom“ pirmieji Lietuvos žaidėjai susipažino su žaidimo vietiniame tinkle grožiu ir teikiamu azartu. Dėl šių priežasčių, nepaisant kiek nuviliančių vėlesnių žaidimo tęsinių ar pusėtino kino filmo, pats „Doom“ vardas sukelia nostalgiją ne vienam lietuviui.

Gegužės 13-ąją pasirodęs žaidimas ypatingas tuo, kad prie jo pavadinimo nėra skaičiaus. Kūrėjai nutarė „perkrauti“ kultinę klasiką ir pasiūlyti naują požiūrio tašką. Nepaisant to, „Doom“ kūrėjai tikina, kad kertinės serijos vertybės, tokios kaip inovacijos grafikos srityje ar ypač įtemptas, tiesiog pragariškas veiksmas niekur nedings. Šie bruožai liks aktualūs tiek vieno žaidėjo kampanijai, kurios varikliu taps ypač dinamiškas veiksmas, galingi ginklai ir į dalis tyškantys demonų kūnai.

Tradiciškai „Doom“ serijos žaidimai buvo priskiriami ir siaubo žanrui, tad belieka tikėtis, kad penktadienį 13-ąją jaudinsimės ne dėl tamsuoliškų prietarų, o dėl virtualių pragaro išperų sėjamos baimės.

„Doom“ perkrovimas nestokos ir naujienų, o ypač jos turėtų nustebinti jaunesnius žaidėjus. Modernios šaudyklės reklamuoja nuosaikų žaidimo stilių, žaidėjai raginami žaisti taktiškai ir naudotis viena iš kelių priedangos sistemų.

„Doom“ kūrėjai tikina, kad vienintelė teisinga taktika įveikti jų žaidimą — beatodairiškas puolimas. Kad pulti būtų smagiau, ginklų arsenalą papildys ir grandininis pjūklas.

„Doom“ startas Lietuvoje vyks tuo pat metu, kaip ir visame pasaulyje — penktadienį, gegužės 13 dieną žaidimas pasieks visų didžiųjų pardavėjų lentynas. Didžiųjų miestų gyventojus į svečius kviečia „Topo centras“, kur galėsite patys išmėginti naująjį „Doom“ ar gauti smulkią atminimo dovaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.