Išrinkti geriausi Lietuvoje sukurti žaidimai

Praėjusį savaitgalį Kaunas ir vėl pulsavo kompiuterinių žaidimų ritmu. Šeštadienio vakarą Kauno rotušėje įvyko antrieji Lietuvos žaidimų apdovanojimai, kuriuose buvo pagerbti geriausi lietuvių sukurti žaidimai bei pirmą kartą skirtas apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai.

Žaidimus rinkimams galėjo nominuoti bet kas, o nugalėtojus rinko komisija.
Žaidimus rinkimams galėjo nominuoti bet kas, o nugalėtojus rinko komisija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2016, 2:10 PM, atnaujinta May 25, 2017, 4:40 AM

Apdovanojimų ceremonijos metu buvo paskelbti ir apdovanoti nugalėtojai šešiose kategorijose. Žaidimus rinkimams galėjo nominuoti bet kas, o nugalėtojus rinko kompetentinga žaidimų industrijos atstovų ir IT žurnalistų komisija.

Prieš įteikiant apdovanojimus buvo prisimintas praėjusių metų žaidimo titulą laimėjęs projektas „Cooking Fever“. Šiandien jį žaidžia dešimtys milijonų žmonių visame pasaulyje, žaidimą kūrusi studija pasirašė partnerystės sutartį su garsiuoju „FC Barcelona“ futbolo klubu, „Cooking Fever“ sėkmės istoriją nagrinėja spauda, net ir Chloe Kardashian socialiniuose tinkluose dalijosi šio žaidimo akimirkomis.

Ar šių metų nugalėtojo laukia analogiška sėkmė?

2016–ųjų geriausieji

Geriausio garso kategorijoje buvo nominuoti 3 Lietuvoje sukurti žaidimai, o komisijos simpatijas pelnė „Pepi Play“ studijoje sukurtas edukacinis žaidimas vaikams „Pepi Bath 2“.

Geriausio meninio stiliaus ir geriausio žaidimo išmaniesiems nominacijose iš konkurentų išsiskyrė „Catomic“ žaidimas, kurio kūrėjai namo išsivežė net du apdovanojimus, o geriausiu „Game Jam“ maratono žaidimu pripažintas „Animal Exorcist“.

Šįmet į apdovanojimus įtraukta nauja kategorija – apdovanotas žaidimas asmeniniam kompiuteriui. Šiam apdovanojimui laimėti buvo nominuoti trys darbai – Arvydo Žemaičio sukurtas parduotuvės valdymo simuliatorius „Shoppe Keep“, vilniečių studijos „Tag of Joy“ darbas „Monster Buster: World Invasion“, bei „Charlie Oscar“ studijoje nušlifuotas ir į platųjį pasaulį išleistas strateginis žaidimas „Gremlins Inc“.

Pastarasis žaidimas taip pat laimėjo metų žaidimo titulą. „Charlie Oscar“ žaidimas buvo kuriamas ne tik Lietuvoje, į Vilnių ši bendrovė atsikraustė iš Švedijos.

Išskirtine audiovizualine kokybe išsiskiriantis žaidimas jau sulaukė pirmųjų sėkmės ženklų. Lietuvoje gimusį žaidimą jau įsigijo daugiau nei 30 tūkstančių žaidėjų visame pasaulyje, o jo apžvalgas parengė milijonus sekėjų turinčios „Youtube“ žvaigždės.

Renginio pabaigoje buvo pristatytas ir pirmasis apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai. Vienbalsiu komisijos narių sutarimu jo nusipelnė „Imagine Cup“ laureatas, vienas iš organizacijos „Nesnausk“ įkūrėjų ir tikras Lietuvos žaidimų industrijos pionierius Aras Pranckevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.