„Huawei“ atskleidė, kodėl pasirinko Lietuvą

Viena Kinijoje pirmaujančių išmaniųjų telefonų gamintojų „Huawei“ plečia savo veiklą aukščiausios klasės produkcijos gamyboje ir labiausiai akcentuoja kokybę, ketvirtadienį duodamas interviu kalbėjo „Huawei Consumer Business Group“ padalinio Baltijos šalių regione generalinis direktorius Yangas Fei.

„Huawei“ praeityje sukaupė nemažai patirties kurdama įrangą kitiems prekių ženklams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Huawei“ praeityje sukaupė nemažai patirties kurdama įrangą kitiems prekių ženklams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 4:12 PM, atnaujinta May 25, 2017, 1:20 AM

Pasak jo, bendrovė praeityje sukaupė nemažai patirties kurdama įrangą kitiems prekių ženklams. Apie tai praneša Latvijos naujienų portalas Rus.db.lv.

Žurnalistų paklaustas, kodėl bendrovė regioninį savo padalinį perkėlė iš Rygos į Vilnių, jis teigė, kad mūsų šalyje vykdoma daug projektų, be to, taip patogiau.

„Huawei“ turi tris verslo grupes: IT infrastruktūros, verslui teikiamų paslaugų bei vartotojams skirtų įrenginių, išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių. Lietuvoje sukūrėme infrastruktūrą ryšio operatorėms „Omnitel“ ir „Bitė“, įrengėme 4G ryšio tinklą Lietuvos radijo ir televizijos centrui. Taip pat bendradarbiauju su Vilniaus Universitetu, turinčiu „Huawei“ ryšio akademiją ir mobiliųjų programėlių laboratoriją. Latvijoje mūsų sukurta infrastruktūra naudojasi operatorė „Bitė“, Estijoje – „Elisa“, – sakė Y.Fei.

Reporteriams pasiteiravus apie kompanijos situaciją mūsų regione, Y.Fei priminė čia dirbantis nuo pernai metų vasario. „Tuomet Lietuvoje mūsų rinkos dalis siekė 4 proc., Latvijoje – 5 proc., o Estijoje – 7,7 procento. Dabar šis rodiklis Lietuvoje sudaro 9,9 proc., Latvijoje pakilo iki 18 proc., o Estijoje pasiekė 17 proc. Tai didžiulis augimo mastas“, – pabrėžė jis.

Visame pasaulyje „Huawei“ vartotojų padalinio pajamos pernai siekė 20 mlrd. JAV dolerių ir sudarė trečdalį visų „Huawei“ grupės pajamų. Kompanija giriasi esanti trečia po „Samsung“ ir „Apple“ pagal parduodamų išmaniųjų telefonų apimtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.