„Microsoft“ ėmėsi bjaurių triukų su „Windows 10“

Nenori pereiti prie „Windows 10“? Vis tiek teks. „Microsoft“ sulaukė kritikos už tai, kad pakeitė „Windows 10“ įsidiegti siūlančio lango veikimą – nuo šiol net jį išjungus sistemos atnaujinimas įdiegiamas. Maža to, kompanija pirmą kartą nuo 2009 metų padidino operacinės sistemos keliamus sisteminius reikalavimus.

Vartotojai skundžiasi, kad „Windows 10“ įsidiegia net jiems su tuo nesutikus.<br>123rf nuotr.
Vartotojai skundžiasi, kad „Windows 10“ įsidiegia net jiems su tuo nesutikus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2016, 10:29 AM, atnaujinta May 24, 2017, 8:23 AM

Įprastai „Windows“ sistemoje paspaudus programos lango dešiniajame viršutiniame kampe esantį X mygtuką programa ar dialogo langas išjungiamas. Tačiau ne visada.

Pavyzdžiui, paspaudus šį mygtuką iššokančiame lange, kuris siūlo pereiti prie „Windows 10“, sistemos atnaujinimas vis tiek pradedamas diegti.

Taip yra todėl, kad „Microsoft“ pakeitė šio atnaujinimo rūšį. Dabar jis pažymėtas kaip „rekomenduojamas“, o daug vartotojų savo kompiuteriuose yra nustatę, kad jie automatiškai priimtų ir įdiegtų rekomenduojamus naujinius dėl saugumo sumetimų.

Taigi nepaisant to, kad vartotojas išjungia iššokusį dialogo langą, atnaujinimo diegimas nėra atšaukiamas.

„PC World“ redaktorius Bradas Chacosas tai pavadino šlykščia apgavyste. „Tokie bjaurūs triukai tik erzina ilgalaikius „Windows“ naudotojus, kurie turi labai pagrįstų priežasčių toliau naudotis operacine sistema, kurią puikiai pažįsta ir mėgsta“, – teigė jis.

„Microsoft“ iš pradžių gynėsi, kad „Windows 10“ diegimą įmanoma atšaukti, pakeitus jo numatytą laiką.

Tačiau trečiadienį, pasirodžius kritiškiems straipsniams pasaulio žiniasklaidoje, kompanija poziciją sušvelnino ir pranešė, kad sukurs dar vieną papildomą įspėjimą apie prasidėsiantį diegimą. Taigi išvengti priverstinio „Windows 10“ įdiegimo turėtų būti paprasčiau.

„Pasiūlymas nemokamai atnaujinti operacinę sistemą į „Windows 10“ baigsis liepos 29 dieną, taigi mes norime padėti vartotojams įsidiegti geriausią šiuo metu prieinamą „Windows“ versiją. Kaip jau skelbėme anksčiau, „Windows 10“ bus siūlomas kaip „rekomenduojamas“ naujinys visiems „Windows 7“ ir „Windows 8.1“ naudotojams. Vartotojai ir toliau gali pasirinkti, priimti ar atmesti šį atnaujinimą“, – nurodė kompanija.

Didesni reikalavimai

Liepos mėnesį „Windows 10“ vartotojai sulauks svarbaus atnaujinimo, pakrikštyto „Sukakties atnaujinimu“, mat jis bus išleistas praėjus metams nuo operacinės sistemos starto. Įdomu tai, kad jo minimalūs sistemos reikalavimai bus didesni.

2007-aisiais vartotojus nemaloniai nustebino tai, kad „Windows Vista“ keliami sisteminiai reikalavimai buvo gerokai didesni nei „Windows XP“: daugeliui 32 bitų naujos sistemos versijų reikėjo 1 GHz procesoriaus, 1 GB operatyviosios atminties, „DirectX 9“ grafikos palaikymo ir 40 GB kietojo disko su 15 GB laisvos atminties.

Po poros metų išleistos „Windows 7“ sisteminiai reikalavimai išliko praktiškai identiški, nesikeitė jie ir startavus „Windows 8“ bei „Windows 10“ operacinėms sistemoms.

Tačiau liepos mėnesį pasirodysiančio atnaujinimo reikalavimai 32 bitų sistemoms bus didesni: nuo tada reikės, kad įrenginys turėtų dukart daugiau – 2 GB – operatyvinės atminties (64 bitų sistemoms toks reikalavimas keliamas nuo „Windows 7“ laikų). Tiesa, naujinys turėtų įsidiegti ir 1 GB operatyvinės atminties turinčiuose 32 bitų įrenginiuose, tačiau veiks lėčiau.

Parengta pagal BBC ir Arstechnica.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.