Gedimas „Tele2“ tinkle: apmokestino nemokamus pokalbius

Mobiliojo ryšio operatorės „Tele2“ klientai, turintys išankstinio mokėjimo „Pildyk“ korteles, nuo trečiadienio vakaro patiria nepatogumų: net užsisakius nemokamų pokalbių planus, dalis skambučių jiems yra apmokestinami standartiniu tarifu.

Dėl gedimo tinkle visi skambučiai tarp „Pildyk“ vartotojų yra apmokestinami standartiniu tarifu.<br>123rf nuotr.
Dėl gedimo tinkle visi skambučiai tarp „Pildyk“ vartotojų yra apmokestinami standartiniu tarifu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2016, 10:34 AM, atnaujinta May 24, 2017, 5:25 AM

Taip nutinka tais atvejais, kuomet vienas „Pildyk“ vartotojas skambina kitam šios išankstinio mokėjimo paslaugos naudotojui. Net jei skambinantysis yra užsisakęs nemokamų pokalbių planą, už kiekvieną minutę nuo jo sąskaitos nuskaičiuojama po 6 centus.

Šiaulietis Robertas teigė, kad jo šeimos nariai tai pastebėjo trečiadienio vakarą. Kadangi visa šeima naudojasi „Pildyk“ paslaugomis, vaikų sąskaitoms ištuštėjus, jie nebegalėjo susisiekti nei su tėvais, nei su kitais „Pildyk“ vartotojais.

„Susisiekiau su „Tele2“ atstovais, jie ten išsisukinėjo, atsiprašė... Sakau – reikėjo bent įspėti, kad yra sutrikimas, atsiųsti kokią žinutę, kad žinotų vartotojai, kokia situacija. Bet neperspėjo, prisiskambinti negalima ir dar nuskaičiavo paskutinius centus. Kitas žmogus liktų nesupratęs, eitų pildyti sąskaitą iš naujo. Gerai, kad aš dar susiprotėjau pasižiūrėti prisijungęs prie sąskaitų internete“, – kalbėjo Robertas.

„Tele2“ atstovai patvirtino, kad tinkle trečiadienio vakarą įvyko gedimas, dėl kurio visi skambučiai tarp „Pildyk“ vartotojų yra apmokestinami standartiniu tarifu. Ketvirtadienio rytą ši apskaitos problema vis dar nebuvo išspręsta.

„Tikiuosi, kad gedimas bus sutvarkytas artimiausiu metu. Atsiprašau vartotojų už nepatogumus. Visi jų patirti nuostoliai bus kompensuoti, tai bus atlikta automatiškai – vartotojams nieko daryti nereikia, pinigai automatiškai grįš į sąskaitas“, – sakė „Tele2“ korporacinės komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas.

„Pildyk“ paslaugomis naudojasi apie milijoną vartotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.