„Google“ pergalė: „Oracle“ nepavyko prisiteisti 9 mlrd. dolerių

JAV technologijų milžinė „Google“ laimėjo teisinį procesą prieš „Oracle“ dėl programinės įrangos „Java“ naudojimo savo „Android“ operacinėje sistemoje. „Java“ naudojimą prižiūrinti „Oracle“ kaltino „Google“ pažeidus autorines teises ir siekė prisiteisti beveik 9 mlrd. JAV dolerių nuostolių. Apie tai praneša BBC.

„Google“ teigia, kad jai turi būti suteikta teisė naudotis „Java“ nemokamai pagal JAV galiojančias „sąžiningo naudojimosi“ nuostatas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Google“ teigia, kad jai turi būti suteikta teisė naudotis „Java“ nemokamai pagal JAV galiojančias „sąžiningo naudojimosi“ nuostatas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2016, 9:59 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:44 AM

Jau ilgą laiką užsitęsusį teisinį procesą stebėjo visas pasaulis, nes „Java“ naudojama daugelyje sričių, o „Android“ operacinė sistema įdiegta maždaug 80 proc. pasaulio mobiliųjų įrenginių.

Tiesa, „Oracle“ teigia dar teiksianti apeliaciją JAV Aukščiausiajam Teismui.

„Mes tvirtai tikime, kad „Google“ sukūrė „Android“ nelegaliai nukopijavusi pagrindinę „Java“ technologiją ir ją skubiai įliejo į mobiliųjų įrenginių rinką, – kalba „Oracle“ advokatas Dorianas Daley. – „Oracle“ šį ieškinį iškėlė norėdama sustabdyti nelegalią „Google“ veiklą. Tikime, kad yra ne vienas pagrindas, kuriuo vadovaudamiesi galime teikti apeliaciją, todėl planuojame šią bylą grąžinti federalinėms institucijoms svarstyti“.

Pati „Google“ ir ją valdanti „Alphabet“ teigia, kad joms turi būti suteikta teisė naudotis „Java“ nemokamai pagal JAV galiojančias „sąžiningo naudojimosi“ nuostatas, leidžiančias naudotis kai kuriomis autorinių teisių ginamų objektų savybėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.