Programišiai smogė „Facebook“ įkūrėjui M.Zuckerbergui

Sekmadienį buvo įsilaužta į Marko Zuckerbergo paskyras socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Pinterest“. Atsakomybę už įsilaužimą prisiėmė programišių grupė „Ourmine“, informuoja BBC.

Ekspertų manymu, M.Zuckerbergo paskyrų įsilaužimas gali būti susijęs su slaptažodžių iš socialinio tinklo „LinkedIn“ nuotėkiu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ekspertų manymu, M.Zuckerbergo paskyrų įsilaužimas gali būti susijęs su slaptažodžių iš socialinio tinklo „LinkedIn“ nuotėkiu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2016, 10:07 AM, atnaujinta May 22, 2017, 9:36 PM

Savo „Twitter“ paskyroje programišiai pareiškė taip pat įsilaužę į milijardieriaus „Instagram“ ir „LinkedIn“ paskyras.

Programišiai parašė, kad tikrina M.Zuckerbergo apsaugos sistemą ir pasiūlė jam su jais susisiekti.

Paties M.Zuckerbergo „Twitter“ paskyroje, kuri nebuvo atnaujinama nuo 2012 metų, pasirodė keletas užgauliojančių žinučių. Dabar jos pašalintos. M.Zuckerbergo „Pinterest“ paskyroje pasirodė įrašas: „Įsilaužta grupės Ourmine“.

„Instagram“ paskyroje įsilaužimo pėdsakų neužfiksuota. „Instagram“ priklauso bendrovei „Facebook“. M.Zuckerbergas čia publikavo vos 30 nuotraukų.

Ekspertų manymu, M.Zuckerbergo paskyrų įsilaužimas gali būti susijęs su slaptažodžių iš socialinio tinklo „LinkedIn“ nuotėkiu, apie kurį skelbta 2012 metais. Prieš mėnesį paaiškėjo, kad 117 mln. slaptažodžių ir vartotojų vardų iš socialinio tinklo buvo parduota už 5 bitkoinus (apie 2,3 tūkst. dolerių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.