„Omnitel“ nušlavė visus – 4G ryšį turi jau ir kontrabandininkai

Neaišku, kodėl Lietuvos LTE ryšio statistikos nėra „OpenSignal“ duomenų bazėje, tačiau jei ten būtume, jau galėtume varžytis su Japonija ir Pietų Korėja. Nuo metų pradžios spėjusi trečdaliu padidinti turimų 4G bazinių stočių skaičių „Omnitel“ tvirtina, kad greičiausiu mobiliuoju internetu jau gali naudotis beveik 99 proc. Lietuvos gyventojų. O tokiu padengimu pasaulyje gali didžiuotis nebent Pietų Korėja.

„Omnitel“ Lietuvos padengimas 4G tinklu. Rausva spalva pažymėtos naujai padengtos vietos (svarbesnes pažymėjome rodyklėmis). Balta spalva – kur dar nėra LTE ryšio.
„Omnitel“ Lietuvos padengimas 4G tinklu. Rausva spalva pažymėtos naujai padengtos vietos (svarbesnes pažymėjome rodyklėmis). Balta spalva – kur dar nėra LTE ryšio.
„OpenSignal“ pateikiamoje geriausią LTE ryšį turinčių šalių lentelėje Lietuvos tiesiog nėra.
„OpenSignal“ pateikiamoje geriausią LTE ryšį turinčių šalių lentelėje Lietuvos tiesiog nėra.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-08 18:47, atnaujinta 2017-05-22 10:01

4G ryšys atsirado net su Kaliningrado sritimi besiribojančiame Panemunės regione, kur ligi šiol joks kitas operatorius sparčiausio mobiliojo interneto nesiūlo. Kaip matote iš žemėlapio, kur kas geriau padengtos ir su Baltarusija besiribojančios Lietuvos teritorijos.

„Omnitel“ 4G bazinių stočių plėtra iki vasaros pradžios nuosekliai vyko visuose Lietuvos regionuose ir pasiekė mažiausius miestelius bei atokiausias šalies vietoves. Didžiausią ryšio kokybės skirtumą pajus Panemunės krašto gyventojai ir per šią Lietuvos pasienio teritoriją vykstantys turistai. Šiuo metu pažangiausia 4G mobilioji ryšio technologija čia veikia tik „Omnitel“ klientams“, – rašoma operatoriaus pranešime spaudai.

Taigi, Lietuvos kontrabandininkai pagaliau bus išmanūs! Juokas juokais, tačiau tai, kad greitą LTE ryšį turės ir tie, kas su kontrabandininkais kovoja, išties yra puiku. „Lietuvoje beveik nelieka apgyvendintų teritorijų, kuriose nebūtų „Omnitel“ 4G mobiliojo ryšio. Intensyvi plėtra ir investicijos į kokybę lėmė, jog šiuo metu greičiausiu Lietuvoje mobiliuoju internetu gali naudotis beveik 99 proc. gyventojų“, – sakė Mindaugas Varanauskas, „Teo“ ir „Omnitel“ tinklo vadovas.

Išties „Omnitel“ LTE technologijos ryšio pasiekiamumas artėja prie 100 proc. ribos ir galėtų padengti visą šalies teritoriją, jei būtų patvirtinti reikalingi tarpvalstybiniai susitarimai plėtrai pasienio ruožuose. Nuo metų pradžios pastačius 300 naujų 4G stočių „Omnitel“ mobiliojo ryšio tinklas yra plačiausias Lietuvoje – turi beveik 1000 bazinių 4G stočių. „Omnitel“ taip pat turi daugiausiai 4G celių, kurios užtikrina didelę tinklo talpą, greitį ir aprėptį.

Skaičiai įspūdingi. Tačiau tai nereiškia, kad „Omnitel“ stebuklingai tapo pasauliniu 4G tinklo lyderiu ir jau varžosi su 99 proc. savo šalies padengusiu Pietų Korėjos operatoriumi LGT. Mat „Omnitel“ žemėlapyje dar matome nemažai baltų zonų.

Taip, daugiausiai tai negyvenami miškai. Tačiau šiuo metu pasaulyje jau taikoma kitokia tinklo padengimo matavimo metodika, kuri įspūdingą 99 proc. statistiką greičiausiai šiek tiek pagadintų.

Pavyzdžiui, tas pats „OpenSignal“ nurodo, kad teritorijos ar gyventojų procentų padengimo matavimai yra netikslūs, ši metodika jau pasenusi. Todėl tiksliau yra matuoti kiekvieno naudotojo laiko padengimą. Tokiu atveju reikėtų sekti kiek kiekvienas besinaudojantis 4G ryšiu šalies teritorijoje realiai tą ryšį turi. Nesvarbu, kur keliauja, kur gyvena ir t.t.

Būtent nepertraukiamo ryšio matavimų duomenys tiksliau parodo, ar yra realus ryšys pastate, ar tik lauke, ar žmogus keliaudamas dažnai praranda internetą ir t.t. Taigi, pradėsime laukti būtent tokiu metodu parengtų operatorių ir RRT ataskaitų.

O kol kas vis tiek pasidžiaukime, kad jau dabar lindėdami kokiame nors Panemunės miškelyje galime tiesiogiai „Facebook“ transliuoti vaizdą iš slapto kontrabandininkų tako. Šypsokitės – jus jau galima filmuoti!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.