„Islamo valstybės“ „Twitter“ paskyros pasipuošė gėjų vėliavomis

Tiems, kas nori XXI a. paversti viduramžiais, tai būtinai grįžta bumerangu. Nauja „Anonymous“ programišių atakų banga prieš „Islamo valstybei“ priskiriamas socialinių tinklų paskyras suteikė joms kur kas daugiau gražių spalvų, negu turi tų banditų vėliava. Bent dieną pasaulis galėjo pasidžiaugti tolerancijos vaivorykštėmis pražydusiomis IV paskyromis su išdidžiais „kovotojų“ prisipažinimais: „Esu gėjus ir tuo didžiuojuosi“.

Tokią realiai pamatėme vieną iš „Anonymous“ užgrobtų IV rėmėjų paskyrų.
Tokią realiai pamatėme vieną iš „Anonymous“ užgrobtų IV rėmėjų paskyrų.
Tokią realiai pamatėme vieną iš „Anonymous“ užgrobtų IV rėmėjų paskyrų.
Tokią realiai pamatėme vieną iš „Anonymous“ užgrobtų IV rėmėjų paskyrų.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2016, 2:36 PM, atnaujinta May 21, 2017, 11:49 AM

„Anonymous“ programišiai gal ir patys pernelyg nemėgsta Vakarų šalių vyriausybių tamsių darbelių, tačiau nebaudžiamai žudyti savo šalyse žmonių leisti neketina. Dar 2015 m. po „Charlie Hebdo“ redakcijos užpuolimo jie buvo perėmę beveik 100 IV „Twitter“ paskyrų.

Ir dabar vaivorykštės vėliavomis religija besidangstančių nusikaltėlių paskyros pasipuošė reaguojant į 49 žmonių nužudymą Orlando (Florida) gėjų klube. WauchulaGhost prisistatantis programišius teigia užvaldęs per 200 „Islamo valstybės“ rėmėjų paskyrų. Tik šį sykį užuot jas tiesiog užrakinęs, kibernetinis kovotojas pavertė jas draugiškomis seksualinėms mažumoms.

Ir tokiomis švelniomis sankcijomis WauchulaGhost neapsiribojo – savo „Twitter“ paskyroje jis nutekino visų paskyrų, kurias pavyko nulaužti, savininkų vardus ir kontaktinius telefonų numerius.

Be to, filmo „Diktatorius“ stiliumi šiek tiek „patobulino“, pripažinkime, prastoko dizaino IV vėliavą. Kai kuriose versijose jos vidury atsirado vyras, užsiimantis su ožka… na, supratote. Kitur „kovotojai“ iškilmingai laiko išskleidę vėliavą, kur arabiški rašmenys pakeisti angliškais žodžiais, išreiškiančiais meilę ožkoms ar tiesiog vienai vyro organizmo detalei.

Žodžiu, kai kas dabar bus labai piktas, tad linkėtume ir mums patiems neužmiršti, kad 32 mln. nutekintų „Twitter“ slaptažodžių dar vis klaidžioje internete, tad saviškį gerai būtų pasikeisti.

„Užgeso tiek nekaltų gyvybių. Pajutau, kad galiu kažką nuveikti prieš „Islamo valstybę“, kad tuos žmones apginčiau“, – sakė „Anonymous“ programišius, kalbėdamas žinių kanalui CNN.

Jis prisipažino, kad pradžioje islamistų paskyras užtvindė atvira gėjų pornografija ir vaivorykštės vėliavomis, bet po to kai daugybė žmonių, kurie parėmė jo idėją, pasipiktino tokiais metodais, viską padarė kiek subtiliau.

„Buvo keletas mūsų, kurie pastebėjo paskyrų pažeidžiamumą. Pamanėme: „Ei, gal užgrobkime jų paskyras ir pažeminkime niekšus“, – pasakojo WauchulaGhost.

Šiuo metu daugelis užgrobtų paskyrų jau likviduotos, o islamistai sparčiai kuria naujas – įprastai blokuotas toks naudotojas tiesiog prideda prie buvusio vardo kokį nors skaičių ir tęsia savo veiklą. Tad kažkokių ilgalaikių pasekmių ši akcija gal ir neturės.

Tačiau vis tiek kiek linksmiau, nei tiesiog reikšti užuojautas dėl nužudytųjų. O ir vaivorykščių žydėjimas IV pelenų juodumoj taip gražiai sutapo su „Baltic Pride“ renginiais Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.