Kunkuliuoja aistros dėl RRT vadovo kėdės

Elektroninių ryšių ir pašto rinkas prižiūrinti Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) laukia naujo vadovo, o dėl vieno iš kandidatų į šį postą subruzdo rinkos dalyviai.

„Telecentre“ dirbantis R.Bunevičius linksniuojamas kaip kandidatas į RRT vadovus.<br>V.Ščiavinsko, „Telecentro“ nuotr.
„Telecentre“ dirbantis R.Bunevičius linksniuojamas kaip kandidatas į RRT vadovus.<br>V.Ščiavinsko, „Telecentro“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2016, 8:57 AM, atnaujinta May 21, 2017, 1:25 AM

Valdžios koridoriuose jau linksniuojamos pavardės asmenų, kurie galėtų pakeisti RRT vadovą Feliksą Dobrovolskį. Penkerius metus trukusi jo kadencija baigsis liepos 11 dieną.

Vienu realiausių kandidatų įvardijamas valstybės įmonės „Lietuvos radijo ir televizijos centro“ („Telecentro“) Technologijų departamento direktorius Romas Bunevičius. Anksčiau jis beveik 18 metų dirbo kompanijoje „Omnitel“, kur užėmė vadovaujančias pareigas.

Kiti rinkos dalyviai sutinka, kad šis kandidatas turi labai daug patirties, tačiau jiems kelia nerimą tai, kad vadovauti kontroliuojančiai institucijai siūlomas valstybės įmonės atstovas. Baiminamasi, kad ateityje juo gali būti pasinaudota siekiant išskirtinių sąlygų, pavyzdžiui, konkursuose dėl dažnių.

Mobiliojo ryšio operatoriai ne sykį piktinosi, kad „Telecentras“ už leidimus naudoti radijo dažnius moka dešimtis kartų mažesnius mokesčius nei jie. Praėjusių metų pabaigoje valstybės įmonė, padedama Susisiekimo ministerijos, siekė savo naudai pakeisti aukciono dėl 900 MHz ir 1800 MHz radijo dažnių juostų sąlygas ir sumažinti dalyvavimo kainą. Tačiau RRT to daryti nesutiko, todėl operatoriams gyvybiškai svarbūs dažniai liko trijų didžiųjų bendrovių – „Bitės“, „Omnitel“ ir „Tele2“ – kišenėse.

RRT į intrigas dėl būsimojo vadovo nesivelia – įstaigos atstovai pabrėžia, kad nuo jų šis sprendimas niekaip nepriklauso. Remiantis Elektroninių ryšių įstatymu, RRT direktorių skiria prezidentas ministro pirmininko teikimu.

Premjeras Algirdas Butkevičius kandidatų pavardžių neatskleidė – tik nurodė svarstąs įvairius pretendentus į šią pareigybę.

„Ieškoma kandidatų, kurių profesinė konkurencija leistų išrinkti geriausią reguliatoriaus vadovą. Premjeras pabrėžia, kad būsimas RRT vadovas privalės užtikrinti reguliatoriaus nepriklausomumą ir strateginių valstybės tikslų įgyvendinimą telekomunikacijų ir pašto srityse. Kai tik turės tinkamą kandidatą, premjeras apie tai informuos“, – sakė A.Butkevičiaus patarėja viešųjų ryšių klausimais Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.