Žaidimas apie Leniną morge Rusijos komunistams sukėlė isteriją

„Politiniai nekrofilai, drįsę sukurti šią šlykštynę, suteikė galimybę tyčiotis ne tik iš Vladimiro Iljičiaus kūno, bet ir iš visų tų milijonų žmonių, kuriems brangus šio žmogiškiausio žmogaus atminimas, jausmų“, – svaidėsi žaibais, kurie nepadarytų gėdos religiniam fanatikui, Krasnodaro komunistų partijos poskyrio sekretorius Michailas Abramianas.

Žaidimo kūrėjas gana tiesiai pasakė – balzamuok, kiek nori, sovietai mirė.<br>Žaidimo vaizdai
Žaidimo kūrėjas gana tiesiai pasakė – balzamuok, kiek nori, sovietai mirė.<br>Žaidimo vaizdai
Akivaizdu, kad komunistų reakcija žaidimui padarė nemažą reklamą.<br>Žaidimo vaizdai
Akivaizdu, kad komunistų reakcija žaidimui padarė nemažą reklamą.<br>Žaidimo vaizdai
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-23 12:59, atnaujinta 2017-05-20 21:24

Kas taip įsiutino politinės nekrofilijos (partijos, kuri suėdė save kartu su milijonais gyvybių, nario kitaip juk nepavadinsi) puoselėtoją? Pasirodo – paprasčiausias „iOS“ įrenginiams skirtas žaidimukas, kurį „App Store“ galima įsigyti už 2,99 euro.

Žaidimas vadinasi „Leninas morge“, o kūrėjas Sergejus Zaninas jį pristato lyg kokią jaunojo balzamuotojo mokyklėlę: „Beveik 100 metų praėjo nuo Lenino mirties, bet iki šiol Rusijos žmonės pavydžiai saugo jo kūną mauzoliejuje Maskvoje. Ir kitų šalių lyderiai buvo balzamuojami, tačiau ne kiekviena šalis gali tai sau leisti.

Balzamavimas labai brangus ir užima daug laiko. Iš pradžių reikia milijono dolerių, po to kelių šimtų tūkstančių kasmet kūnui palaikyti reikiamos būklės. Ir dabar norą būti po mirties balzamuotiems reiškia kai kurie kriminaliniai įvairių šalių lyderiai, nusikalstamų klanų tėvai.

Mūsų žaidime galėsite iš arti stebėti balzamavimo procesą ir netgi patys tiesiogiai dalyvausite atliekant šią paslaptingą procedūrą.“

Būtų visai nieko, tik neaišku, kodėl žaidimo ikonėlėje pavaizduotos raudonos spalvos vyriškos trumpikės su pjautuvu ir kūju.

Tačiau trumpikės M.Abramiano taip neįsiutino kaip balzamavimo procedūra.

„Žaidėjai gali išimti Lenino vidaus organus, pjaustyti jo kūną chirurgo instrumentais, padaryti makiažą ir pripumpuoti į kūną kažkokio abejotino skysčio“, – atrodo, net putojo rašydamas skundą Rusijos interneto cenzoriams „Roskomnadzor“ vyriausiasis komunistų šamanas.

Mums jau lyg ir gali pasirodyti, kad vyras labai karštai trokšta tą žaidimą pareklamuoti, – po jo pasipiktinimo žaidimukas atrodo kur kas įdomesnis nei perskaičius kūrėjų pristatymą. Makiažas Leninui? Na, na…

Tačiau nesuklyskime – sekretorius M.Abramianas Leniną myli nuoširdžiai ir be makiažo, todėl reikalauja žaidimą tuojau pat užblokuoti bent jau Rusijoje, o jei ne – žada parodyti visiems komunizmo priešams Sodomą ir Gomorą. Konkrečiai – grasina, kad Kubanės komunistai patys sukurs atsakomąjį žaidimą, kuriame… Ši vieta verta citatos: “Kiekvienas norintis galės pripiešti ragus ir kiaulės knyslę visai plejadai kruvinų Amerikos prezidentų. Ir Lincolnui, ir Kennedy, kuriuos šlovinantys netikėliai Rusijoje drįso įdiegti šlykščius žaidimus su amžiams išsaugotu didžiojo Lenino kūnu. Suteiksime visiems indėnų palikuoniams galimybę atkeršyti.“

Taigi, gerbiamieji Lietuvos acto garintojai, – jums mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis, kol pasieksite tokią marazmo gelmę. O komunistams tai jau praeitas lygis. Todėl ne tik skundą surašė, bet ir Rusijos vyriausiajam prokurorui pareiškimą tėškė, kuriame pareikalavo programėlės autorių suimti už „dergimąsi iš sovietų epochos simbolio ir augančios šiuolaikinės Rusijos kartos tvirkinimą“.

Ir dargi išdidžiai įkėlė tekstą į savo paskyrą „Vkontakte“. Kas mokate rusiškai, nepraleiskite – juoktis, sako, sveika (čia).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.