Netikėta močiutės užklausa „Google“ pralinksmino pasaulį

86-erių May Ashworth buvo įsitikinusi, kad jos užklausas paieškos sistema „Google“ apdoroja ne automatiškai, o rankiniu būdu. Todėl kaskart kažko ieškodama ji stengdavosi būti mandagi ir naudodavo žodžius „prašau“ bei „ačiū“. Toks britės mandagumas neliko nepastebėtas.

M.Ashworth manė, kad į mandagias užklausas „Google“ atsako greičiau.<br>Twitter.com/Push10Ben nuotr.
M.Ashworth manė, kad į mandagias užklausas „Google“ atsako greičiau.<br>Twitter.com/Push10Ben nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-25 10:08, atnaujinta 2017-05-20 17:08

Vieną iš neįprastų paieškos užklausų M.Ashworth kompiuteryje pastebėjo jos anūkas Benas Johnas.

„Atidariau močiutės nešiojamąjį kompiuterį ir pastebėjau, kad kai ji kažką „gūglina“, visada prirašo „prašau“ ir „ačiū“. Negaliu nustoti juoktis“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė B.Johnas. Jis taip pat įkėlė tai įrodančią nuotrauką – jo močiutė „Google“ mandagiai prašė išversti romėnišką skaičių MCMXCVIII (jai rūpėjo sužinoti vienos per TV rodytos laidos sukūrimo metus).

Paklausęs, kodėl ji taip daro, vaikinas sulaukė netikėto paaiškinimo: „Ji galvojo, kad yra kažkas – tikras asmuo – „Google“ biure, kuris peržiūri užklausas. Ji manė, kad mandagios užklausos atsakomos greičiau.“

Šia žinute buvo pasidalinta daugiau nei 11 tūkst. kartų. Mandagioji močiutė sulaukė ir pačios „Google“ dėmesio. Šios kompanijos atstovybės Didžiojoje Britanijoje paskyroje „Twitter“ buvo paskelbta tokia žinutė: „Brangiausioji Beno močiute. Tikimės, kad gyvuojate gerai. Iš milijardų paieškų, jūsiškė mus privertė nusišypsoti. Beje, tas skaičius yra 1998. Ačiū JUMS!“

Parengta pagal Theguardian.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.