Moteris pamokė „Windows 10“ priverstinai įdiegusią „Microsoft“

Daugybė žmonių visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, skundžiasi tuo, kaip agresyviai „Microsoft“ bruka savo naująją operacinę sistemą „Windows 10“. Taip nutiko ir vienai amerikietei, tačiau ji nusprendė netylėti – ir gavo įspūdingą išmoką.

Ateinantį mėnesį pasiūlymas nemokamai atsinaujinti į „Windows 10“ nustos galioti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ateinantį mėnesį pasiūlymas nemokamai atsinaujinti į „Windows 10“ nustos galioti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2016, 9:53 AM, atnaujinta May 20, 2017, 11:18 AM

Kelionių agentūrą Kalifornijoje (JAV) valdančiai Teri Goldstein „Microsoft“ sutiko išmokėti 10 tūkst. dolerių kompensaciją už tai, kad jos darbo kompiuteryje buvo automatiškai įdiegta operacinė sistema „Windows 10“.

T.Goldstein teigė, kad operacinė sistema įsidiegė negavusi jos leidimo, o po to jos kompiuteris nustojo veikti. Todėl moteris padavė „Microsoft“ į teismą, reikalaudama kompensuoti prarastas pajamas ir kompiuterio kainą. Kaip rašo „The Seattle Times“, ji laimėjo bylą, ir nors „Microsoft“ sprendimą buvo apskundusi, galiausiai korporacija nusprendė atsiimti skundą ir sutiko sumokėti priteistą sumą.

„Microsoft“ atstovas nurodė, kad skundą nuspręsta atsiimti siekiant išvengti tolesnių bylinėjimosi išlaidų.

Lieka neaišku, kaip „Microsoft“ elgtųsi, jei į teismą ją patrauktų ir kiti vartotojai, nukentėję dėl automatinio „Windows 10“ įdiegimo.

„Windows 10“ buvo išleista pernai liepą ir korporacija leido visiems esamiems „Windows 7“ ar „Windows 8“ naudotojams per metus nemokamai atsinaujinti į „Windows 10“. Nemaža dalis vartotojų taip ir pasielgė, tačiau ne visi – kai kurie norėjo toliau naudotis turima operacine sistema. Nepaisant to, „Microsoft“ ėmė primygtinai siūlyti „Windows 10“, o šį atnaujinimą priskyrus rekomenduojamiems, kai kuriuose kompiuteriuose jis pradėtas diegti automatiškai, nė neatsiklausus vartotojo leidimo.

Ateinantį mėnesį pasiūlymas nemokamai atsinaujinti į „Windows 10“ nustos galioti, taigi tokių atvejų turėtų sumažėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas