„Windows 10“ naudotojų laukia svarbūs pokyčiai

Liko kiek daugiau nei mėnuo iki svarbiausio „Windows 10“ atnaujinimo, pavadinto „Windows 10 Anniversary Update“, išleidimo. Jis vartotojams bus prieinamas jau rugpjūčio 2 dieną, skelbia „Microsoft“.

„Anniversary Update“ suteiks pastebimų naujovių tiek namų vartotojams, tiek įmonėms.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Anniversary Update“ suteiks pastebimų naujovių tiek namų vartotojams, tiek įmonėms.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2016, 6:29 PM, atnaujinta May 20, 2017, 7:46 AM

Praėjus tik metams po operacinės sistemos pristatymo, „Windows 10“ veikia daugiau nei 350 mln. įrenginių visame pasaulyje. Nuo šios versijos starto vartotojai jau praleido 135 mlrd. valandų pramogaudami ir dirbdami su „Windows 10“.

„Anniversary Update“ suteiks pastebimų naujovių tiek namų vartotojams, tiek įmonėms.

Atnaujinimas kelia kartelę saugumo sprendimams – nuo šiol naudodami „Windows Hello“ vartotojai galės atrakinti ne tik darbalaukį, bet ir programėles. Be to, „Microsoft Edge“ taps pirmąja naršykle, kuri palaikys biometrinį autentifikavimą.

Įmonės galės jaustis saugesnės su patobulinta „Windows Defender Advanced Threat Protection“ sistema, padedančia aptikti, analizuoti ir reaguoti į įsilaužėlius. Pažangi „Windows Infomation Protection“ platforma padeda apsaugoti bendroves nuo atsitiktinio duomenų nutekėjimo, atskiriant asmeninius ir organizacinius duomenis.

Tarp kitų „Microsoft Edge“ atnaujinimų – mažesnės energijos sąnaudos, daugiau plėtinių ir patogesnis naudojimas žmonėms su negalia. Po atnaujinimo naršyklė naudos mažiau išteklių, pasiūlys naujų plėtinių (pvz., „Pinterest“ ar „Amazon“), o puslapiai bus atvaizduojami kokybiškiau.

Kita naujovė – „Windows Ink“ funkcija. Tai visiškai nauja patirtis, leidžianti naudotis „Windows“ teikiamais privalumais skaitmeniniu rašikliu, lyg rašant ant popieriaus lapo „Office“ pakete, naršyklėje, žemėlapyje ir kitose programose.

Daugiau informacijos apie atnaujinimą – „Microsoft“ tinklaraščio įraše (anglų k.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.