Pirmąkart pasaulyje: e. sporto turnyro finalas – tik 4G ryšiu

„Game Show“ kompanijų grupė, organizuojanti pasaulinio lygio e. sporto turnyrus ir pirmoji už Pietų Korėjos ribų transliuojanti dedikuotą e. sporto/žaidimų TV kanalą, atkreipė dėmesį ir į Lietuvą.

Po kvalifikacinių varžybų internetu 4 geriausios Baltijos šalių komandos gaus kvietimus į finalinį turnyro etapą.
Po kvalifikacinių varžybų internetu 4 geriausios Baltijos šalių komandos gaus kvietimus į finalinį turnyro etapą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2016, 3:55 PM, atnaujinta May 19, 2017, 12:10 PM

„Game Show“ pranešė, kad pradedama registracija į „GSL Baltics Samsung Challenge“ lygą, kuri turės iki šiol dar nematytą LAN finalų formatą. Kompanijos pranešime teigiama, kad po kvalifikacinių varžybų internetu (kurios vyks ateinančius du liepos mėnesio savaitgalius), 4 geriausios Baltijos šalių komandos „League of Legends“, „Counter-Strike: Global Offensive“ ir „HearthStone“ disciplinose, gaus kvietimus į finalinį turnyro etapą, kuris vyks „Radistai Village“ muzikos festivalio metu (liepos 22–23 dienomis).

Atrodytų, kad tai – tik dar vienas e. sporto renginys, kuris niekuo neišsiskiria iš visų kitų, tačiau…

Vieta, kurioje vyks „GSL Baltics Samsung Challenge“ kompiuterinių žaidimų LAN finalai yra Obuolių sala. Turnyro finalinio etapo unikalumas yra tame, kad technologiškai – saloje nėra interneto jungties, kuri būtina bet kuriam e. sporto turnyrui.

„Game Show“ žengė tikrai drąsų žingsnį, siekdami organizuoti tokį unikalų renginį ir, padedant kompanijoms „Samsung“ ir „Tele2“, tapo įmanoma surengti LAN finalus naudojant tik 4G internetą. Žinoma, tikrai nemažas ir prizinis turnyro fondas – daugiau kaip 6000 eurų, o praėję kvalifikacijas žaidėjai ir komandos turės galimybę patirti, ką reiškia laikinai apsistoti bei žaisti muzikos festivalyje po atviru dangumi.

„Nešiojamieji žaidimų kompiuteriai rinkoje yra jau eilę metų, – sako Ignatas Bobrovičius, „Game Show“ vykdantysis direktorius. – Tačiau net ir turėdami tokias technologijas, kaip naujausius nešiojamuosius žaidimų kompiuterius, žaidėjai vis vien priversti turėti stabilų interneto signalą. Tam, kad „kiber-atletai“ (taip vadinami profesionalūs kompiuterinių žaidimų žaidėjai) galėtų žaisti žaidimus, jiems reikalingas LAN kabelis arba belaidis interneto ryšys. Tiek vienu, tiek kitu atveju žaidėjai iki šiol galėjo žaisti tik namuose, universitetuose, svečiuose ir kitose vietose, kurios galėjo užtikrinti stabilią interneto jungtį. Organizuodama „GSL Baltics Samsung Challenge“, „Game Show“ kompanijų grupė siekia parodyti, kad šiandien jau yra technologijos, leidžiančios žaidėjams nejausti jokių suvaržymų – bet kokia e. sporto disciplina gali būti žaidžiama netgi ir saloje, kurioje fiziškai nėra interneto.“

Tačiau net ir tai nėra visos naujienos apie „GSL Baltics Samsung Challenge“. Renginys ne tik bus organizuojamas Obuolių saloje, naudojantis tik mobiliomis technologijomis ir 4G ryšiu. Visas turnyras bus transliuojamas internetu, o jo finalinis etapas – tiesiogiai ir per „Sport 1 HD“ TV kanalą. Ar tai – laikas, kai e. sportas bus pripažintas standartine sporto rūšimi Baltijos šalyse? Palaukime ir pamatysime.

Daugiau informacijos apie turnyrą, jo laiką ir registraciją galima rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.