„Windows“ savininkams teks arba paskubėti, arba susimokėti

Galime mėgti, galime keikti „Windows 10“, tačiau tai naujausia „Microsoft“ operacinė sistema ir atgal kelio vis tiek nebėra. Tiesa, tie, kas griežtai atsisakė atsinaujinti, netrukus galės lengviau atsikvėpti – nemokamo atnaujinimo į „Windows 10“ akcija baigiasi po dviejų savaičių, tad jų kompiuteriai greitai „apsiramins“ ir įkyriai atsinaujinti nebesiūlys.

„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2016, 1:53 PM, atnaujinta May 18, 2017, 7:32 PM

Tik ar likusieji įprastoje karietoje, nes nepatiko automobilis, galiausiai nebus priversti sustoti šalikelėje, nes eismas arkliams taps pernelyg nesaugus?

„Microsoft“ primena: legalių „Windows 7“ ir „Windows 8.1“ savininkai be jokių papildomų mokesčių gali atsinaujinti į naujausią „Windows 10“ versiją iki liepos 29 d. Taigi liko dvi savaitės apsispręsti – diegti ar nediegti jau daugiau negu 350 mln. įrenginių visame pasaulyje veikiančią „Windows 10“.

„Windows 8“ įrenginių savininkams apsispręsti turėtų būti paprasta – „Windows 10“ visais atžvilgiais patogesnė, greitesnė ir nė kiek nesudėtingesnė operacinė sistema.

„Windows 7“ savininkai abejoja kur kas dažniau – panašiai, kaip kadaise elgėsi turėjusieji labai sėkmingą „Windows XP“. Dažnai girdime – kam to reikia? Sistema stabili, kompiuteris veikia puikiai, viskas įprasta, o atsinaujinus vis tiek bus viena kita kliūtis.

Tačiau naujausi saugos atnaujinimai, nors ir ne visada patogūs, neišvengiamai būtini. O šiuo atžvilgiu „Windows 10“ vis tiek bus geriau prižiūrima už senesnes OS.

Antra priežastis dar kartą pagalvoti apie atsinaujinimą – netrukus pasirodysiantis ilgai lauktas atnaujinimas „Anniversary update“, kurį turintieji „Windows 10“ galės įsidiegti jau rugpjūčio 2 d.

Ką atneš „jubiliejus“?

„Anniversary update“ žada pastebimų naujovių tiek namų vartotojams, tiek įmonėms.

Įmonėms pravers „Windows Defender Advanced Threat Protection“suteikiami nauji saugumo sprendimai ir bendroves nuo netyčinio duomenų nutekėjimo apsauganti platforma „Windows Information Protection“.

Namų vartotojai galės naudoti „Windows Hello“ funkciją naršyklėje ir programėlėse. Ji užtikrina saugesnį ir greitesnį prisijungimą naudojant piršto atspaudą arba tiesiog akies rainelės atpažinimą.

„Windows Ink“ leis dar patogiau naudotis skaitmeniniu rašikliu „Windows 10“ ekosistemoje.

Po atnaujinimo „Microsoft Edge“ eikvos mažiau energijos, turės daugiau plėtinių galimybių. Naršykle bus patogiau naudotis neįgaliems žmonėms, o ir puslapiai bus atvaizduojami kokybiškiau.

Ar visa tai gerai veiks, galės įsitikinti turintieji „Windows 10“. Jei kažkas veiks blogai, tai dar nieko. O jei viskas bus tiesiog puiku, neatsinaujinusiems liks… na, kaip jau įprasta – imtis piratavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024