„Bitė Lietuva“ pribloškė – geriausia naujiena lietuviui Europoje

Į Vilniuje, Europos dangoraižyje, surengtą naujienų pristatymą „Bitė Lietuva“ kiekvieną žurnalistą pakvietė labai originaliai, asmeniškai ir nelietuviškai. Tik atėjus paaiškėjo, kad tai užuomina – „Bitė“ nutarė aplenkti visus kitus Lietuvos operatorius ir siūlo lietuviams unikalius mobiliojo interneto planus, neapribotus vien Lietuva ar Šiaurės šalimis.

Pristatyti nauji planai žymi naują mobiliojo interneto erą lietuviams – labas, Europa.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Pristatyti nauji planai žymi naują mobiliojo interneto erą lietuviams – labas, Europa.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Naujųjų planų kainos „Bitės“ svetainėje.
Naujųjų planų kainos „Bitės“ svetainėje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-07-19 12:29, atnaujinta 2017-05-18 10:58

„Antrą šių metų ketvirtį vidutinis vieno kliento duomenų suvartojimas artėja prie 2 GB. Augimas įspūdingas ir nėra priežasčių  jam sustoti. Manome, kad 2020 m. vienas žmogus savo įrenginyje per mėnesį sunaudos 10–20 GB.

Kad ir kur keliautume, kur būtume, poreikis naudotis internetu nedingsta. Tačiau kai išvažiuojame į užsienį, tie visi gigabaitai staiga išnyksta. 1,7 GB Lietuvoje virsta 1,4 mb užsienyje. Daugiau negu 70 proc. išvažiavusiųjų išjungia mobilųjį internetą visai, kiti beveik juo irgi nesinaudoja.

Šiuo metu matome, kad 90 proc. mobiliojo interneto srauto užsienyje yra iš Europos šalių. Todėl mes nuo šiandien siūlome naujus planus“, – pradėjo pristatymą „Bitė Lietuva“ vykdomasis direktorius Pranas Kuisys.

Taigi kiekvienam, kuris nori žaisti „PokemonGo“ ir Lenkijoje, kiekvienam, kas nenori sugaišti pusę atostogų Graikijoje ieškodamas padoraus bevielio interneto. Kiekvienam... Žodžiu, pasiūlymas visiems, kam rūpi mobilusis internetas užsienyje ir dovanų telefono ekrano draudimas.

Planai be megabaitų ir ribojimų

Nuo liepos 19 d. „Bitė Lietuva“ pristato naujus mokėjimo planus, kuriuose nebėra megabaitų. Visi turi mažiausiai gigabaitą duomenų, neribotus pokalbius, SMS ir keletą kitų malonių staigmenų.

Tačiau pagrindinė nauda – visus Lietuvoje turimus duomenis be jokių papildomų mokesčių galima vežtis į Europą ir visose ekonominės erdvės šalyse (Europos Sąjungoje, Norvegijoje ir t.t.)  naudotis be jokių apribojimų ar papildomų mokesčių. Reikia tik pasiryžti sudaryti bent metų sutartį ir mokėti šiek tiek daugiau negu be duomenų užsienyje.

Naujieji planai koduoti spalvomis. „Ilgai galvos nesukome – tegul būna paprasta“, – paaiškino P.Kuisys.

Taigi visų naujų planų, siūlančių neribotus pokalbius ir SMS, duomenys taip pat galioja Lietuvoje ir užsienyje. Pigiausias, baltas, su 1 GB duomenų, kainuos 9,25 Eur. Brangiausias, žalias, su neribotais duomenimis visoje Europoje, kainuos 26,85 Eur. Vidutinis lietuvis, pasirinkęs oranžinį planą, turės 4 GB visoje Europoje ir už tai mokės 13,85 Eur.

Kiti nemokami naujų planų malonumai

Negana to, plano savininkams nėra jokio operatorių pasirinkimo apribojimo – duomenys nekainuos papildomai, nesvarbu prie kokio operatoriaus prisijungs telefonas. Tiesa, liks tam tikri sąžiningo naudojimo ribojimai, tad gyventi užsienyje nepavyks ir su „Bitės“ interneto planais, tačiau keliautojui tai išties nesvarbu.

Be to, visų naujų planų savininkai (išskyrus pigiausią baltą) visiškai nemokamai papildomai gaus šias paslaugas:

1. Nemokamą telefono ekrano draudimą. Su nauju planu perkant naują telefoną iš „Bitė Lietuva“ draudimas galios iki 12 mėn. nemokamai.

2. Nemokamą interneto apsaugą. Saugesnis naudojimasis e. bankininkyste, perspėjimai apie virusus ir nesaugias svetaines – visa tai bus nemokama įsigijus naująjį planą. Tiesa, vėlgi – nemokamai apsauga bus teikiama vienus metus.

3. Elektroninis mobilusis parašas naujųjų planų savininkams irgi bus 12 mėn. teikiamas visiškai nemokamai. Ir šiuo metu tai išties labai svarbu kiekvienam besinaudojančiam elektronine bankininkyste.

Ne tik privalumai

Tiesa, nemokamų pokalbių ir SMS užsienyje su šiais planais lietuviai negaus. Taigi teks išmokti kalbėtis naudojantis programėlėmis.

Nors senesni „Bitės“ pasiūlymai – Lietuvoje toliau nereikia mokėti už „Facebook“, populiariausių Lietuvos portalų duomenis – niekur nedings, užsienyje tie duomenis skaičiuosis prie viso turimo kiekio.

Paprasčiausia aritmetika irgi gali šiek tiek ataušinti entuziazmą. Pavyzdžiui, žalsvas planas, kuris suteikia 2 GB duomenų tik Lietuvoje, kainuoja 6,85 Eur/mėn. O tuos pačius 2 GB visoje Europoje suteikiantis geltonas planas – 10,85 Eur/mėn. Taigi reikia gerokai paskaičiuoti, ar tikrai tiek keliausite, kad reikėtų mokėti tuos papildomus eurus. Kita vertus, pridėjus nemokamą ekrano draudimą, apsaugą, kainos skirtumas nebėra toks didelis.

O štai konkurentai šį „Bitės“ pasiūlymą vertina labai kritiškai. Norbertas Žioba, „Teo“ ir „Omnitel“ privačių klientų vadovas, mums atsiuntė štai tokį komentarą:

„Už galimybes naudotis tik mobiliausiais  duomenimis ES šalyse „Bitės“ klientai bus priversti pasirašyti 12 mėn. sutartį, kurią nutraukus anksčiau laiko, užsienyje sunaudoti duomenys bus apmokestinti pagal standartinį tarifą. Tokiu atveju, vos 1GB „sverianti“ pusvalandžio trukmės youtube vaizdo įrašų peržiūra Latvijoje gali virsti neplanuotais 60 eurų.  Be to, žiūrint į šio operatoriaus padidintas visų planų kainas, atrodo taip, tarsi niekur nekeliaujantys „Bitės“ klientai mokės daugiau nei įsipareigoję keliauti ar apkritai naršyti internete – operatorius nepaliko nė vieno plano be mobiliųjų duomenų.“ 

Visais atvejais – Lietuva žengė dar vieną žingsnį link pasaulio. O mes laukiame konkurentų veiksmų – kaip žinoma, kiekvienas toks projektas netrunka pagerinti gyvenimą visų klientams. Netruks ir šį sykį...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.