„Tele2“ pristatė didžiausią ligi šiol savo mokėjimo paslaugą

Telefonų su „Android“ operacine sistema savininkams „Tele 2“ pateikė labai netikėtą ir itin aktualią naujovę. O „Pokemon Go“ entuziastams – tiesiog stulbinamą dovaną. Taigi kokie stebuklai telpa į neišraiškingą žodžių junginį „patogesni atsiskaitymai klientams“ ir pažadą, kad jie „nieko papildomai nekainuos“?

Galimybė susimokėti gal ne visada džiugina, tačiau tokios galimybės neturėjimas tikrai visuomet erzina.<br>123rf nuotr.
Galimybė susimokėti gal ne visada džiugina, tačiau tokios galimybės neturėjimas tikrai visuomet erzina.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2016, 3:13 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:29 AM

Lietuvą nuo seno kankina viena gana nemaloni ir siaubingai trukdanti mums tapti tikrojo išsivysčiusio pasaulio dalimi problema. Žmonės mūsų šalyje neturi kreditinių kortelių. Tiksliau, jų turi kur kas mažiau negu išmaniųjų telefonų.

Ką tai reiškia? Ogi geriausio išmaniojo telefono savininkas kartais negali įsigyti galbūt jo gyvenimą pakeisiančios siaubingai reikalingos programėlės, nes neturi kaip susimokėti prašomo euro – nors „Google Play“ jau įmanoma susimokėti ir debetine kortele, daugelis įsitikinę, kad būtina kreditinė. O jas, Lietuvos bankų asociacijos duomenimis, šią gegužę turėjo tik apie 12 proc. šalies gyventojų.

Dažnam tai reiškia nusivylimą brangiu ekranu, kuriame ne taip jau ir patogu rinkti SMS – žmogus sako, kad jokios naudos iš tų išmaniųjų telefonų. Na, taip, iš kompiuterio be reikiamos programos juk irgi naudos, kaip iš nieko nerodančio televizoriaus.

Dabar „Tele 2“ savo klientams padarė tai, ko nesugebėjo padaryti visi bankai. Suteikė galimybę už programėles ir kitus pirkinius interneto parduotuvėje „Google Play“ susimokėti patogiau – pirkinio kainą įtraukiant į mėnesio mobiliojo ryšio sąskaitą.

Be to, pirmieji naują paslaugą išbandę „Tele2“ ir „Pildyk“ klientai gaus ir „Pokemon Go“ žaidėjams skirtų dovanų – pirmi 10 tūkst. pirkėjų galės nemokamais gauti 100 Pokemonų monetų už 0,99 euro. Tam reikės perkant monetas „Google Play“ pasirinkti mokėjimą per „Tele2“, o operatorius šį pirkinį kompensuos.

„Patogesnis mokėjimas „Google Play“ yra dar viena galimybė iš savo telefono gauti daugiau. Žmonės jau pamėgo naudotis mobiliuoju internetu, ir dabar reikia įdomaus turinio. „Google Play“ gali pasiūlyti visko, čia daug ir mokamo, ir nemokamo turinio, ir jį visą bus lengviau pasiekti“, – sakė Mindaugas Kežionis, „Tele2“ produktų skyriaus vadovas.

„Google Play“ siūlo ne tik 1,9 mlrd. programėlių, bet ir 35 mln. dainų, ir per 5 mln. pavadinimų knygų – daugiausia pasaulyje. Gavus galimybę sąskaitą už jas prisegti prie mėnesio sąskaitos, bus ir patogiau, ir drąsiau pasinaudoti šiomis „Google Play“ paslaugomis.

Naujove gali naudotis tiek „Tele2“ klientai, už paslaugas mokantys pagal sutartį, tiek išankstinio mokėjimo paslaugos „Pildyk“ vartotojai. Pirmiesiems mokestis už įsigytas programėles į sąskaitą bus įtrauktas atskira eilute, o „Pildyk“ vartotojams – tiesiog nuskaičiuotas nuo sąskaitos.

Pradėti naudotis paslauga galima paleidus „Google Play“ programėlę telefone ir pasirinkus mokėjimą per „Tele2“. Didžiausia vieno pirkinio kaina mokant per „Tele2“ yra 15 eurų.

Ši paslauga turi daugybę privalumų, tačiau, mūsų galva, yra ir vienas pavojus. Jei nėra numatyta, kaip telefone užblokuoti galimybę pasirinkti šį atsiskaitymo metodą, atsiranda rizika, kad vaikas, kuriam nupirkote telefoną su kliento sutartimi, neatsakingai švaistys pinigus.

Kita vertus, norintis švaistyti vaikas visuomet rasdavo būdą tai padaryti. Ir tai mažesnė bėda, negu kylanti tada, kai norintis susimokėti suaugusysis neranda būdo tai padaryti.

„Nuo vaikų apsaugą mes turime. Bet kuris tėvas gali nustatyti „Google“ slaptažodį, kurį reikės įvesti norint susimokėti. Tad vaikas į bankrotą nepasiųs“, – labai rimtai sklaidė mūsų abejones „Tele2“ viešųjų ryšių vadovas, Andrius Baranauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.