Štai ir sulaukėme: naujas karas – „Samsung“ prieš „Huawei“

Labiau stebina ne tai, kad jis prasidėjo, o tai, kad prasidėjo taip negreitai. Teismų kovose su „Apple“ užsigrūdinusi „Samsung“ tikrai negalėjo ilgai kęsti to, kaip aršiai į jos valdas braunasi ir potencialius pirkėjus pervilioja beprotiškai tempais auganti kinų „Huawei“. Dabar kinams teks parodyti, ko verti jų teisininkai.

Kartais atrodo, kad iš išmaniųjų telefonų gamybos daugiausia uždirba teisininkai.<br>123rf nuotr.
Kartais atrodo, kad iš išmaniųjų telefonų gamybos daugiausia uždirba teisininkai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 1:21 PM, atnaujinta May 18, 2017, 2:50 AM

Penktadienį Pietų Korėjos bendrovė „Samsung Electronics Co.“ pranešė pradėjusi teisinius veiksmus, kuriais ketina ginti savo intelektinę nuosavybę. Į teisiamųjų suolą mėginama pasodinti Kinijos išmaniųjų telefonų gamintoją „Huawei“. Kaltinimai? Ši pažeidė šešis „Samsung“ užregistruotus patentus.

Akivaizdu, kad šis žingsnis dar labiau pagilins konfliktą dėl patentų tarp Azijos regiono technologijų milžinių, praneša AP. Nors „Samsung“ tvirtina kilusius nesutarimus anksčiau norėjusi išspręsti taikiai.

„Visais laikais derėjomės su kitais patentų valdytojais dėl sąžiningų technologijų licencijų, padedančių užtikrinti lygiateisę konkurenciją ir besitęsiantį pramonės augimą. Deja, nors dėjome visas pastangas šį konfliktą išspręsti taikiai, esame priversti imtis teisinių veiksmų ir ginti savo intelektinę nuosavybę“, – nurodoma oficialiame bendrovės pranešime.

„Samsung“ nepateikė informacijos, į kokias instancijas buvo nusiųsti ieškiniai, ar jie susiję su mobiliaisiais įrenginiais. Pietų Korėjos naujienų portalas „Yonhap News“ nurodo, kad „Samsung“ ieškinį „Huawei“ iškėlė Pekine, o už pažeistus patentus pareikalauta 80,05 mln. juanių (12 mln. JAV dolerių) kompensacijos.

Ši dalis stebina labiausiai. Pirmiausia – labai jau nedidelė prašoma kompensacijų suma. Antra – tradiciškai sunku tikėtis, kad Pekino teismas priims nepalankų Kinijos kompanijai sprendimą. Taigi, atrodo, stebime naujo ilgalaikio žaidimo pradžią.

Kad ir kaip ten būtų, tai tik dar vienas įrodymas, kad „Huawei“ virto labai rimta tarptautine kompanija, į kurią nebegali nekreipti dėmesio net vienvaldė visų mobiliųjų telefonų gamybos lyderė pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.