Lietuvoje – naujas lietuviams pritaikytas „Netflix“ konkurentas

Filmai, serialai, sporto transliacijos ir kitas turinys internetu – tokią paslaugą, pavadintą „Viaplay“, ketvirtadienį Lietuvoje pristatė „Modern Times Group“ (MTG) grupė. Paprasčiau sakant, „Netflix“ konkurentas, tik geriau pritaikytas lietuviams.

„Viaplay“ šiuo metu yra per 3000 val. filmų, serialų bei turinio vaikams.
„Viaplay“ šiuo metu yra per 3000 val. filmų, serialų bei turinio vaikams.
„Viaplay“ šiuo metu yra per 3000 val. filmų, serialų bei turinio vaikams.<br>123rf nuotr.
„Viaplay“ šiuo metu yra per 3000 val. filmų, serialų bei turinio vaikams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 28, 2016, 11:54 AM, atnaujinta May 17, 2017, 2:12 PM

MTG atstovų teigimu, „Viaplay“ šiuo metu yra per 3000 val. filmų, serialų bei turinio vaikams. Ateityje pasiūlą žadama plėsti – dar iki metų pabaigos filmų, serialų, dokumentikos ir turinio vaikams padaugės 70 proc., o bendra siūlomo turinio trukmė pasieks 5000 valandų.

Taip pat „Viaplay“ galima rasti lietuviškų TV laidų bei serialų. Apskritai per 90 proc. turinio yra įgarsinta lietuviškai arba turi lietuviškus subtitrus.

„Viaplay“ siūlys ir sporto transliacijas, įskaitant Rio olimpines žaidynes bei „Viasat Sport Baltic“ kanalą.

TNS LT atlikto tyrimo duomenimis, daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų reguliariai žiūri vaizdo turinį internete. Geidžiamiausias turinys tarp interneto transliacijų vartotojų – filmai.

„Vartotojams pasiūlysime neribotą prieigą prie didžiausio Baltijos šalyse turinio lobyno. Filmus ir varžybas bus galima žiūrėti patogiai, bet kur ir bet kada“, – sakė Evaldas Tylas, „Viaplay“ komercijos vadovas Baltijos šalyse.

„Viaplay“ siūlo du paslaugų paketus. Už 6,99 euro per mėnesį siūlomas „Viaplay“ filmų, serialų, dokumentikos ir turinio vaikams paketas. Jame – didžiausių kino ir TV studijų „20th Century Fox“, „NBC International“, „CBS“, „Lionsgate“, „Fox International“, „Warner Bros“, „Viacom“ ir vietos gamintojų kūriniai.

Paslaugų paketas „Viaplay sportas“, be viso pagrindinio turinio, pasiūlys svarbiausių sporto varžybų transliacijas. Toks išplėstinis paslaugų paketas kainuos 9,99 euro per mėnesį. Kaip ir „Netflix“, „Viaplay“ bus galima žiūrėti ne tik kompiuterio, bet ir išmaniojo telefono ar planšetės ekrane (atsisiuntus „Android“ ar „iOS“ programėlę). Vienu metu „Viaplay“ bus galima žiūrėti dviejuose skirtinguose įrenginiuose.

Kitaip nei „Netflix“, bent kol kas išmaniųjų televizorių programėlės „Viaplay“ neturi. Be to, vartotojai negalės rinktis transliacijų raiškos – tiesioginės transliacijos bus rodomos SD raiška (ji prilygsta TV transliacijų raiškai), o didelė dalis filmų ir serialų – HD raiška.

Pristatydama „Viaplay“ Lietuvos gyventojams MTG bendradarbiaus su „Tele2“. Jos klientai galės už paslaugą atsiskaityti mokestį įtraukę į mėnesio ryšio sąskaitą.

Kartu su Lietuva „Viaplay“ pradėjo veikti Latvijoje ir Estijoje. Šiaurės šalyse „Viaplay“ atsirado prieš 5 metus ir veikia Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje bei Danijoje. Kaip ir tose šalyse, Lietuvoje „Viaplay“ papildys MTG jau valdomų TV kanalų ir palydovinės televizijos paslaugų pasiūlą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.