„Windows“ naudotojams – paskutinė diena apsispręsti

Laukti nebėra kada: penktadienis – paskutinė diena, kai dar galima nemokamai atsinaujinti į „Windows 10“.<br>123rf nuotr.
Laukti nebėra kada: penktadienis – paskutinė diena, kai dar galima nemokamai atsinaujinti į „Windows 10“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2016, 10:41 AM, atnaujinta May 17, 2017, 12:12 PM

Liepos 29-oji – paskutinė diena, kai senesnių „Windows“ operacinės sistemos versijų naudotojai gali pasinaudoti „Microsoft“ pasiūlymu ir nemokamai atsinaujinti į „Windows 10“. Nespėjus to padaryti, nuo rytdienos vartotojams už atsinaujinimą teks susimokėti tiek, kiek „Windows 10“ kainuoja parduotuvėse – 120 eurų.

Nemokamo atnaujinimo pasiūlymu gali pasinaudoti visi „Windows 7“ ir „Windows 8.1“ naudotojai. Jis galiojo lygiai vienerius metus nuo tada, kai buvo oficialiai išleista „Windows 10“ operacinė sistema.

Perėjus prie „Windows 10“, vartotojams suteikiamas vienas mėnuo nuspręsti, ar ši operacinė sistema jiems patinka ir ar jie nori toliau ja naudotis. Jei ne, pirmąjį mėnesį jie gali nesunkiai grįžti prie anksčiau naudotos operacinės sistemos versijos su visais buvusiais kompiuterio nustatymais.

Šiuo metu „Windows 10“ veikia daugiau nei 350 mln. įrenginių visame pasaulyje.

„Microsoft“ pabrėžia, kad naujausia „Windows“ versija yra ne tik patogesnė, turi daugiau galimybių, bet ir siūlo pažangius saugumo sprendimus.

Be to, visi „Windows 10“ vartotojai rugpjūčio 2 dieną galės įsidiegti ilgai lauktą „Anniversary update“ atnaujinimą. Šis patobulinimas suteiks pastebimų naujovių tiek namų vartotojams, tiek įmonėms:

* Namų vartotojai dabar galės naudoti „Windows Hello“ funkciją naršyklėje ir programėlėse;

* „Windows Ink“ funkcija, leidžianti patogiau naudotis skaitmeniniu rašikliu;

* Interneto naršyklė „Edge“ veiks mažesnėmis energijos sąnaudomis, su daugiau plėtinių galimybių, puslapiai atvaizduojami kokybiškiau ir naršykle bus patogiau naudotis žmonės su negalia;

* Kompiuterio ir telefono sinchronizavimas. Jei turite „Windows 10“ ar „Android“ išmanųjį telefoną, per „Cortana“ galėsite bendrinti visų telefone esančių programėlių pranešimus, atsakyti į žinutes, greit persiųsti nuotraukas iš telefono į kompiuterį ir kt.;

* Nauja integruota „Skype“ programėlė. Ji veiks greičiau ir bus tiesiogiai integruota į operacinę sistemą;

* Saugumo sprendimai įmonėms su „Windows Defender Advanced Threat Protection“ bei pažangi „Windows Infomation Protection“ platforma, apsauganti bendroves nuo netyčinio duomenų nutekėjimo;

* Kiti smulkesni, mažiau pastebimi atnaujinimai: patobulintas kelių monitorių palaikymas, galimybė rodyti vieno kompiuterio ekraną kitame įrenginyje („project to PC“ funkcija), programuotojams aktuali „Bash“ komandinė eilutė, „Windows 10“ programėlės veiks „Xbox One“ konsolėje, taupesnis energijos naudojimas, spartesnis veikimas ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.