Dviratininko kišenėje sprogęs „iPhone 6“ tiesiog lydė jo odą

Nudegimas atrodo gana nemaloniai.<br>Garetho Clearo Twitter nuotr.
Nudegimas atrodo gana nemaloniai.<br>Garetho Clearo Twitter nuotr.
„iPhone“ tiesiog lydėsi, kartu lydydamas, ir odą, ir kelnaites.<br>Garetho Clearo nuotr.
„iPhone“ tiesiog lydėsi, kartu lydydamas, ir odą, ir kelnaites.<br>Garetho Clearo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-08-02 15:51, atnaujinta 2017-05-17 02:10

Australas Garethas Clearas mynė dviratį įprastu keliu Sidnėjaus Manly rajone. Tik liepos 31 d. kažkas jam nepavyko – vyrukas nukrito nuo dviračio ir į žemę trenkėsi užpakaliu. Tiksliau, tiksliai ta vieta, kur užpakalinėje trumpikių kišenėje buvo telefonas „iPhone 6“. Tai, kas vyko toliau, jis prisimena kaip tikrą košmarą, rašo leidinys „Daily Mail“.

Tik atsistojęs ant kojų jis užuodė keistą dūmų kvapą ir jau po akimirkos pajuto nepakeliame skausmą. Vyrui tiesiogine to žodžio prasme užsiliepsnojo užpakalis. Tiksliau, nuo smūgio trūko ir pradėjo kaisdamas lydytis „iPhone“.

„Sprogimo nebuvo, greičiau garsus spragtelėjimas. Ir telefonas pradėjo kaisti. Pirmiausia instinktyviai mėginau jį griebti rankomis, tačiau nudegiau pirštus. Mėginau nusiplėšti kelnaites, tačiau telefonas jas pralydė ir pradėjo deginti odą.

Telefono korpuso metalas nuo karščio išlinko, o viduje esantis litis atrodė lyg besiveržianti iš besispjaudančio ugnikalnio juoda lava. Visa koja buvo juoda – chemikalai taškėsi visur“, – vėliau pasakojo 36 metų vyriškis žurnalistams.

Išties jam netgi pasisekė. Su savimi turėjo vandens buteliuką, kuriuo tuoj atvėsino nudegimus, telefoną paėmė suspaudęs dviem medžio gabalėliais ir pats nusivarė dviratį 2 km iki artimiausios ligoninės.

„Vos nepridirbau į kelnes iš siaubo. Kraujavau, o blogiausias dalykas buvo tas kvapas – lyg po kokio chemijos eksperimento mokykloje. Labai bijojau, kad pasklidę nuodai pateks į mano kraują“, – jau gydydamasis draugės namuose pasakojo vyras.

Jo teigimu, telefonas buvo įkaitęs ne mažiau negu iki 200 laipsnių Celsijaus: „Tai labai nesėkmingas aplinkybių sutapimas. Nukritau būtent ant tos vietos, pažeidžiau būtent tą telefono vietą, dėl konstrukcijos broko kilo sprogimas ir itin aukštą temperatūrą sukūrusi reakcija“, – pasakojo vyras, kuris jau kreipėsi su klausimais į „Apple“ atstovybę Sidnėjuje (Australija).

Šiaip ar taip, o praradęs kelis sluoksnius šlaunies odos dabar jis savaitę praleis lovoje prijungtas prie įrangos, kuri saugo nuo infekcijos. O ir po to ilgokai gydysis.

Įdomu, ar dabar 18 metų mobiliaisiais telefonais be problemų naudojęsis G.Clearas pirks naują „iPhone“? O jei pirks, ar kartu įsigis ir ugniai atsparias dviratininko trumpikes?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.