Smūgis bitkoinų naudotojams: jų vertė smarkiai krito

Įvykdžius saugumo ataką prieš Honkonge įsikūrusią elektroninės valiutos – bitkoinų – biržą „Bitfinex“, 10 proc. smuko bitkoinų vertė, praneša BBC.

Virtualią valiutą naudojančioje bendruomenėje įsilaužimai ir vagystės laikomos itin rimtomis problemomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Virtualią valiutą naudojančioje bendruomenėje įsilaužimai ir vagystės laikomos itin rimtomis problemomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2016, 2:02 PM, atnaujinta May 17, 2017, 12:15 AM

Įveikę „Bitfinex“ apsaugos barjerus, vagys, manoma, pasisavino bitkoinų už 65 mln. JAV dolerių. Kol vyksta tyrimas, įšaldytos visos su bitkoinais susijusios transakcijos.

Internete „Bitfinex“ atstovai išplatino pranešimą, kuriame teigia esą labai sukrėsti vagystės ir dedantys visas pastangas, kad kaltininkai būtų išaiškinti. Tai – viena didžiausių kada nors fiksuotų bitkoinų vagysčių. Virtualią valiutą naudojančioje bendruomenėje tai laikoma itin rimta problema.

„Deja, valiutų keitimas ir elektroninė piniginė tebėra pažeidžiami“, – teigė buvęs bitkoinų brokeris Davidas Moskowitzas.

Bitkoinų prekybos platformų apsauga laikoma svarbiausiu uždaviniu, o įsilaužimai į sistemą ir vagystės – didžiausiomis grėsmėmis.

2014 m. Tokijuje įsikūrusi bitkoinų keitimo birža „Mt Gox“ paskelbė bankrotą po to, kai iš sistemos dingo arba buvo pavogta šimtų milijonų JAV dolerių vertės bitkoinų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.