„Tele2“ rodo raumenis: leis siųstis be jokių apribojimų

Mobiliojo interneto namams rinkoje įvyko tai, kas anksčiau buvo įprasta tik laidinio interneto vartotojams – internetas tapo visiškai neribotas. Tokią paslaugą klientams pasiūlė mobiliojo ryšio kompanija „Tele2“.

Neribotas mobilusis internetas ypač naudingas vartotojams mažesniuose miestuose.<br>123rf nuotr.
Neribotas mobilusis internetas ypač naudingas vartotojams mažesniuose miestuose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2016, 11:57 AM, atnaujinta May 16, 2017, 7:45 PM

Iki šiol mobilusis internetas namams buvo siūlomas tiktai su apribojimais – siūlyti konkretaus dydžio paketai, neribotas internetas tam tikromis valandomis arba interneto greitis galėjo būti ribojamas priklausomai nuo kainos ar pasiekus dienos limitą.

„Tele2“ pasiūlymas išskirtinis tuo, kad šis internetas – visiškai neribotas. Žadama, kad klientams nebus taikomi nei interneto spartos, nei atsisiųstų duomenų kiekio ribojimai.

4G interneto greitis ir kokybė leidžia juo naudotis taip pat laisvai kaip ir tradiciniu internetu. Dabar žmonių neribos ir jokie naršymo limitai“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Ką „Tele2“ darys, jei vienas vartotojas per, tarkim, savaitę persiųs terabaitą duomenų? „Nieko“, – atšovė „Tele2“ korporacinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas.

Jis paaiškino, kad artimiausiu metu įmonė tiesiog stebės klientų elgseną ir vartojimą. „Jei matysime, kad vartojimas yra toks, kokio negali „pavežti“ mūsų tinklas – galvosime, kaip elgtis. Bet mes nemanome, kad taip bus“, – pridūrė jis.

Kainos ir konkurencija

Įprasta pasiūlymo kaina – 24 eurai per mėnesį, o pasirašius bent vienerių metų sutartį šis planas kainuos 19 eurų per mėnesį. Neribotą internetą gali užsisakyti ir verslo, ir privatūs klientai.

Iki šiol visiškai neribotą mobilųjį internetą siūlė tik „Mezon“ (kiti operatoriai pasiekus tam tikrą duomenų limitą mažina spartą), o jos planų kainos priklauso nuo suteikiamos spartos. Sparčiausias (iki 30 Mbps) planas, pasirašius sutartį, kainuoja 19,9 euro per mėnesį, tačiau jei užtenka 12 Mbps spartos kaina mažėja beveik perpus, iki 10,9 euro.

Tiesa, „Mezon“ tinklas yra gerokai mažesnis nei „Tele2“. Pastaroji skelbia, kad jos 4g ryšiu gali naudotis 99 proc. Lietuvos gyventojų.

Kiti mobiliojo ryšio operatoriai neribotais vadina mobiliojo interneto planus, kuriais realiai leidžia išnaršyti apie 100 GB duomenų, o perkopus šią ribą sparta sumažinama iki tokios, kurios užtenka nebent paštui pasitikrinti.

Neribotas mobilusis internetas ypač naudingas vartotojams mažesniuose miestuose, kur naudojamasi lėtu laidiniu internetu ar jo apskritai nėra.

„Tele2“ pranešime priduriama, kad vienu mobiliojo interneto paketu gali naudotis daug įrenginių. Turint namams skirtą maršrutizatorių, belaidžiu ryšiu prie interneto gali jungtis iki 32 įrenginių – planšetės, telefonai, kompiuteriai, televizoriai ir pan. Naudojantis nešiojamojo kompiuterio modemu – iki 10 įrenginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.