Rusijoje teis „Apple“ dėl „iPhone“ kainų

Rusijos federalinė antimonopolinė tarnyba įžvelgė nusikalstamus „Apple“ kėslus – kur tai matyta, kad visose prekybos vietose „iPhone“ parduodami už tą pačią kainą! Monopolistų sąmokslas, ne kitaip.

Et, kur tie 2011-ieji, kai „iPhone“ Rusijoje neteisė, o prezidento D.Medvedjevo atvaizdu puošė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Et, kur tie 2011-ieji, kai „iPhone“ Rusijoje neteisė, o prezidento D.Medvedjevo atvaizdu puošė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 10:13 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:31 AM

„Pagal konkurencijos gynimo įstatymo penktos dalies vienuoliktą straipsnį byla iškelta grupei atsakovų – bendrovei „Apple Rus“, „Apple Holding B.V“., „Apple Sales Ireland“, „Apple Operations International“ ir „Apple Inc.“, – rašoma Rusijos antimonopolinės tarnybos reugpjūčio 8 d. pranešime.

Pradėjusi tyrimą dėl piliečio kreipimosi, kuriame jo autorius skundėsi, kad visi pagrindiniai perpardavinėtojai nustatė identiškas „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ kainas, tarnyba įžvelgė koordinuoto mažmeninių kainų „iPhone“ įrenginiams nustatymo požymius.

Federalinė antimonopolinė tarnyba padarė išvadą, kad nuo 2015 m., kai Rusijoje pradėta oficiali prekyba šiais modeliais, daugelis pardavėjų „nustatė ir tam tikrą laiką išlaikė jiems vienodas kainas“. Be to, tarnyba pažymi, kad ir kitų „iPhone“ modelių kainos įtartinai sutampa.

Fantastiška logika – pasaulinis „iPhone“ gamybos ir prekybos monopolistas bus kaltinamas tuo, kad yra monopolistas. Įdomu, ar po teismo „Apple“ pakels telefonų kainas savo salonuose, ar lieps didesnį antkainį užsidėti perpardavinėtojams?

Šiuo metu pigiausias „iPhone 6s“ Rusijoje oficialiai kainuoja 792 eurus (56 990 rublių). Normali jo kaina Lietuvoje – 759 eurai, Vokietijoje – 744 eurai. Ir, kad jį kur, visur tas monopolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.