„Pokemon Go“ žaidėjų bėda džiugina prekeivius

Nors „Pokemon Go“ žaidimas į Lietuvą atkeliavo vos prieš mėnesį, jo populiarumas pasiekė neregėtas aukštumas, o pelną skaičiuoja ne tik žaidimo kūrėjai. Ploja ir mobiliojo ryšio tinklų operatoriai bei išorinių baterijų pardavėjai, nes norint ilgiau žaisti „Pokemon Go“, reikia ir mobiliojo interneto, ir papildomo energijos šaltinio telefono baterijai.

„Pokemon Go“ sekina telefono akumuliatorių, tad dažnas žaidėjas įsigyja išorinę bateriją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Pokemon Go“ sekina telefono akumuliatorių, tad dažnas žaidėjas įsigyja išorinę bateriją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-11 13:49, atnaujinta 2017-05-16 05:14

„Pokemon Go“ – tai tarpinė stotelė tarp virtualaus pasaulio ir realybės. Žaidėjas juda realiame pasaulyje gaudydamas virtualias būtybes, atsirandančias telefono ekrane. Taigi norint žaisti „Pokemon Go“ telefone reikia įjungti GPS signalą, nurodantį buvimo vietą, būtinas interneto ryšys, dažnai naudojama kamera.

Augimą skaičiuoja kartais

Nors šiuolaikinių išmaniųjų telefonų baterijos itin talpios, sujungus visas išvardintas funkcijas neretai jos išsikrauna kur kas greičiau nei norėtųsi.

Išorinių baterijų pardavimai vos per mėnesį šoktelėjo net 5 kartus. A.Saldys

Tai yra gana opi problema „Pokemon Go“ žaidėjams, nes, tarkim, norint „išperėti“ vieną pokemoną reikia nueiti 2–10 km, o tai gali užtrukti ne vieną valandą. Visą šį laiką žaidimas turi būti įjungtas ir sekina jo bateriją. Be to, pakeliui gali pavykti surasti naujų pokemonų ar pasigalynėti su kitais žaidėjais arenose. Ir tikrai nemalonu, kai telefonas netikėtai išsikrauna.

Ne vienas „Pokemon Go“ žaidėjas jau surado išeitį – įsigijo išorinę bateriją. Prekeiviai teigia, kad šių įrenginių pardavimai smarkiai išaugo vos žaidimui pasiekus Baltijos šalis.

„Lyginant pernai metų 8 mėnesius su šių metų 8 mėnesiais, išorinių baterijų pardavimai Baltijos šalyse išaugo net 110 proc. Ypač ryškus augimas pastebėtas lyginant 2016 m. birželio mėn. su liepos mėn., kai Baltijos šalyse startavo „Pokemon Go“ žaidimas. Išorinių baterijų pardavimai vos per mėnesį šoktelėjo net 5 kartus“, – sakė „ACME Europe“ pardavimų ir rinkodaros skyriaus vadovas Arnoldas Saldys.

Ne tik „Pokemon Go“ žaidėjams

Išorinės baterijos puikiai tinka ir dažnai keliaujantiems, mažai namuose būnantiems žmonėms, kurie intensyviai naudojasi mobiliuoju telefonu ar kitais išmaniaisiais įrenginiais, bet ne visada turi laiko sėdėti prie elektros lizdo ir laukti, kol jie įsikraus.

Kai kurie vartotojai teigia, kad išorinės baterijos ne iki galo įkrauna telefoną arba greitai sugenda. Tačiau dažnai taip nutinka todėl, kad žmonės neišsirinka optimalaus išorinės baterijos varianto arba neatsargiai su ja elgiasi.

Išorinių baterijų būna įvairių, pritaikytų skirtingiems žmonių poreikiams: mažesnės ir didesnės talpos, su 1 arba 2 USB jungtimis – tereikia tinkamai išsirinkti.

„Jeigu nusipirkote išorinę bateriją, ant kurios parašyta tik 2000 mAh talpa, o vidutinė telefono baterijos talpa yra didesnė (2500–3500 mAh), visiškai normalu, kad telefonas nėra iki galo įkraunamas. Tai tiesiog neįmanoma, nes mažesnės talpos baterija iki galo neįkraus didesnės. O kur dar įkrovimo nuostolis“, – teigė A.Saldys.

Taigi jeigu norite, kad telefonas būtų iki galo įkrautas ir išorinė baterija neliktų visiškai išeikvota, patariama pirkti bent 6000 mAh talpos išorinį akumuliatorių. Taip pat atsižvelkite į tai, kiek išmaniųjų įrenginių kasdien naudojate ir atitinkamai pasirinkite USB jungčių skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.