Italų vyskupas skelbia karą žaidimui „Pokemon Go“

Vienas Italijos katalikų vyskupas pagrasino imtis teisinių veiksmų prieš programėlę „Pokemon Go“, mat, anot jo, šio „velniško“ žaidimo entuziastai, neatplėšiantys akių nuo savo išmaniųjų telefonų, yra paverčiami „vaikštančiais numirėliais“, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.

Anot dvasininko, pokemonų gaudytojai paverčiami „vaikštančiais numirėliais“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Anot dvasininko, pokemonų gaudytojai paverčiami „vaikštančiais numirėliais“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2016, 3:01 PM, atnaujinta May 15, 2017, 1:07 PM

Keli laikraščiai citavo Sicilijos pietinio Noto miesto vyskupą Antonio Stagliano, esą jis tvirtino pasiruošęs kreiptis į teismą, kad milžiniško populiarumo sulaukusi programėlė būtų uždrausta.

Šis papildytos realybės žaidimas leidžia žaidėjams gaudyti virtualius animacinius žvėriukus pokemonus, randamus įvairiose realaus pasaulio vietose, naudojant išmaniuosius telefonus ir jų palydovinės navigacijos galimybes. Jis buvo išleistas liepos 6 dieną ir tapo itin populiarus visame pasaulyje, bet taip pat sulaukė kritikos ir prieštaringų vertinimų.

Pastarosiomis dienomis A.Stagliano rūsčiai tvirtino, kad „Pokemon Go“ yra „totalitarinė sistema, artima nacizmui“.

Vyskupas skundėsi, kad šis žaidimas lėmė „tūkstančių jaunų žmonių susvetimėjimą“, nes jie dabar susitelkę tik į pokemonų medžioklę.

Šis dvasininkas jau anksčiau buvo atsidūręs Italijos žiniasklaidos dėmesio centre, ypač dėl įpročio per mišias atlikti hitais tapusias dainininkų Noemi ir Marco Mengoni popmuzikos dainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.