Nauji „Telecentro“ užmojai: rodys išmaniąją televiziją internetu

Lietuvos valstybės valdoma AB Lietuvos radijo ir televizijos centras („Telecentras“) plečia naujos kartos duomenų perdavimo tinklą, veikiantį 4G LTE technologijos pagrindu, ir užsimena apie naujas paslaugas.

„Telecentras“ ketina pradėti išmaniosios televizijos transliacijas.<br>123rf nuotr.
„Telecentras“ ketina pradėti išmaniosios televizijos transliacijas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2016, 11:48 AM, atnaujinta May 15, 2017, 1:33 PM

„LTE tinkle vartotojams galime pasiūlyti interneto planus iki 30 Mbps ir matome, kad jie tai vertina labai palankiai. Naujasis tinklas mums taip pat teikia galimybę jau artimiausiu metu klientams pradėti teikti tokias modernias telekomunikacines paslaugas, kaip išmanioji televizija internetu“, – pranešime spaudai cituojamas „Telecentro“ vadovas Remigijus Šeris.

Per 8 plėtros mėnesius įmonė spartaus interneto tinklu aprėpė 100 Lietuvos miestų ir miestelių. Šalies didmiesčiuose, kurortuose, apskričių, rajonų centruose ir gyvenvietėse jau įrengta 400 bazinių stočių, o trečiadienį „Telecentro“ informacinėje sistemoje buvo užregistruotas 15000-asis klientas, besinaudojantis 4G LTE „Mezon“ ryšiu.

Šiuo metu „Telecentro“ 4G LTE tinklas aprėpia šalies vietoves, kuriose gyvena 70 procentų Lietuvos gyventojų.

Bendrovė planuoja iki 2016 metų pabaigos sparčiuoju LTE tinklu padengti 150 Lietuvos miestų ir gyvenviečių. Iš viso metų pabaigoje šiame tinkle turėtų veikti 600, o bendrai įmonės operuojamuose 4G duomenų perdavimo tinkluose – per 1000 bazinių stočių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.