„Trafi“ nebeleis pranešti, kur laukia kontrolė

Viešojo transporto planavimo programėlė „Trafi“, bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybės įmone „Susisiekimo paslaugos“, skatins autobusų ir troleibusų keleivius visada atsiskaityti už kelionę. Nuo šiol „Trafi“ nebebus galima skelbti pranešimų apie keleivių kontrolės vietas.

„Trafi“ panaikino galimybę pranešti, kur viešojo transporto keleiviai gali susidurti su kontrolieriais.
„Trafi“ panaikino galimybę pranešti, kur viešojo transporto keleiviai gali susidurti su kontrolieriais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-08 10:34, atnaujinta 2017-05-13 18:13

„Keliuose Lietuvos miestuose pastebime, kad „Trafi“ naudojama siekiant išvengti susimokėjimo už važiavimą viešuoju transportu, naujienų sraute dalinantis keleivių kontrolės buvimo vieta. Todėl manome, jog tai nėra sąžininga didžiosios dalies Lietuvos vartotojų, kurie visuomet įsigyja kelionės bilietus, atžvilgiu“, – teigė Mantas Vizbaras, vienas iš „Trafi“ įkūrėjų ir Vilniaus padalinio vadovas.

Pasak jo, „Trafi“ programėlėje esanti pranešimų skiltis nėra skirta išvengti susimokėjimo už suteiktą paslaugą, o gauti tiksliausią informaciją tikruoju laiku apie eismo pasikeitimus bei taupyti vilniečių laiką.

„Mes esame šiuolaikiška ir socialiai atsakinga įmonė ir šiuo žingsniu norime parodyti, kaip visų miestiečių labui sąžiningai panaudojamos technologijos. Tikimės, kad sąžiningųjų gretos tik augs“, – sako M.Vizbaras.

„Dalinkis meile ir šypsena, o ne kontrolės buvimo vieta“ – tai vienas iš kelių pranešimų, kurie nuo šiol pasirodys mobiliojoje programėlėje „TRAFI“, parašius #kontrole ar kitas tam tikslui skirtas grotažymes. Ieškantys keleivių kontrolės vietų arba apie jas pranešantys to padaryti nebegalės, ir, siekiant juos paskatinti važiuoti sąžiningai, bus pasiūlyta išbandyti mobiliąją programėlę „m.Ticket“, kurios naudotojai gali įsigyti kelionės bilietą telefone.

Vidutinis be bilieto važiuojančiųjų pažeidėjų skaičius bendrame keleivių sraute svyruoja tarp 1,5–2,5 proc. Įvertinus dėl to patiriamus nuostolius, miestas kasmet netenka bent kelių šimtų tūkstančių eurų pajamų.

„Nesunku įvertinti, kad už tokią sumą pinigų Vilniaus miestas galėtų įsigyti visiškai naują autobusą ar atnaujinti viešojo transporto stoteles. Galbūt tiems keliems procentams vartotojų ir atrodo, kad pavyksta sutaupyti neperkant kelionės bilieto. Tačiau taip taupoma kitų keleivių, o, svarbiausia, paties miesto sąskaita“, – teigė „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Anot jos, kiekvieną dieną pasitaiko keleivių, nesusimokėjusių už kelionę, dalis jų kontrolieriams įkliūva net kas antrą dieną. Nors viešojo transporto keleivių supratingumas ne vienerius metus auga, vis dar pasitaiko bandančių išvengti kelionės bilieto įsigijimo.

Vis dėlto, atnaujintoje programėlėje „Trafi“ vis dar bus skelbiama informacija apie keleivių kontrolę ir jos buvimo vietą – „Trafi“ praneš, kur ir kokiu laiku vyks planiniai viešojo transporto patikrinimai. Tikimasi, kad tokios netikėtos žinutės tik dar labiau atkreips užmaršių keleivių dėmesį ir primins jiems apie būtinybę įsigyti kelionės bilietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.