„Facebook“ teisme turės teisintis dėl nuogos 14-metės nuotraukos

Šiaurės Airijoje gyvenanti 14-metė padavė į teismą socialinį tinklą „Facebook“ už tai, kad jame buvo platinama jos nuogos nuotrauka, praneša BBC.

Advokatų teigimu, „Facebook“ turėjo imtis priemonių ir pašalinę nuotrauką apriboti galimybę ją įkelti pakartotinai.<br>123rf nuotr.
Advokatų teigimu, „Facebook“ turėjo imtis priemonių ir pašalinę nuotrauką apriboti galimybę ją įkelti pakartotinai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2016, 1:14 PM, atnaujinta May 13, 2017, 3:24 PM

Paauglės advokatai teigia, kad ši nuotrauka buvo gauta ją šantažuojant, o internete pakartotinai viešinta siekiant atkeršyti. Anot merginos gynėjų, nuotrauka buvo paviešinta ją gėdinančiame puslapyje.

Į teismą taip pat paduotas vyras, kuris publikavo tą nuotrauką.

Advokatų teigimu, „Facebook“ turėjo imtis priemonių ir pašalinę nuotrauką apriboti galimybę ją įkelti pakartotinai.

Tačiau „Facebook“ atstovai ginčijasi, kad ieškinys turėtų būti atmestas, nes kompanija, gavusi pranešimą apie netinkamą turinį, visuomet nuotrauką pašalindavo.

Paauglė, kurios pavardė neviešinama, siekia prisiteisti kompensaciją už piktnaudžiavimą asmenine informacija, aplaidumą ir Europos duomenų apsaugos akto pažeidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.