Kinai plyšta iš juoko: „Apple“ pati pasišaipė iš „iPhone 7“

„Apple“ šią savaitę pristatyto išmaniojo telefono „iPhone 7“ šūkis, rodos, neturėtų nieko įžeisti. Anglų kalba jis skamba taip: „This is 7“ (liet. tai yra 7). Tačiau Kantono kinų kalboje skaičiaus 7 tarimas skamba labai panašiai, kaip ir žodžio „penis“.

Telefoną „iPhone 7“ pristačiusi kompanija „Apple“ ne apie viską pagalvojo...<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Telefoną „iPhone 7“ pristačiusi kompanija „Apple“ ne apie viską pagalvojo...<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-10 16:20, atnaujinta 2017-05-13 12:52

Didžiojoje dalyje Kinijos ir Taivane vietiniai šneka mandarinų kalba, užtat pietinėje Kinijoje ir Honkonge labiau populiari kita atšaka – Kantono kinų kalba.

Šioje kalboje skaičius 7 tariamas „tsat“. Problema ta, kad kalbant slengu labai panašiai skamba ir žodžio „penis“ tarimas.

Kinai puolė šaipytis iš naujojo „Apple“ šūkio.

„Be 3,5 mm ausinių jungties, tai tikrai yra penis“, – „Facebook“ rašė vienas Honkongo gyventojas, kurio nesužavėjo „Apple“ sprendimas atsisakyti standartinės ausinių jungties telefone „iPhone 7“.

Beje, amerikiečių kompanija galėjo iš anksto apie tai pagalvoti, mat panašių patyčių sulaukė ir anksčiau šįmet jos konkurentės „Samsung“ pristatytas išmanusis telefonas „Galaxy Note 7“. Honkongo gyventojai šaipėsi, kad „Note 7“ jų kalboje skamba panašiai kaip „penio lazdelė“.

Septyneto ir penio panašų skambesį kinai dažnai naudoja, pavyzdžiui, siekdami pasišaipyti iš politikų. Dažnai minimas pavyzdys – Honkongo vadovas CY Leungas, pravardžiuojamas „689“ dėl to, kad į šį postą jis buvo paskirtas gavęs 689-is balsus ir rinkimų komiteto (septyneto, deja, šiame skaičiuje nėra).

Įdomu, kodėl nebuvo girdėti pašaipų apie „Windows 7“?..

Parengta pagal Qz.com ir Dailymail.co.uk inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.