Rinkimų proga – VRK dovanėlė rinkėjams

Iki Seimo rinkimų likus trims savaitėms, virtualius vartus internete pravėrė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) portalas „Rinkėjo puslapis“, kuriame suteikiama galimybė pasinaudoti įvairiomis el. paslaugomis.

Tikimasi, kad įdiegti informacinių technologijų sprendimai pagerins paslaugų prieinamumą gyventojams.<br>123rf nuotr.
Tikimasi, kad įdiegti informacinių technologijų sprendimai pagerins paslaugų prieinamumą gyventojams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2016, 12:15 PM, atnaujinta May 12, 2017, 3:42 PM

Portalas teikia paslaugas „vieno langelio“ principu. Jame vykdoma asmens identifikacija, todėl atrenkamos ir teikiamos viešosios elektroninės paslaugos pagal jo statusą rinkimuose.

VRK į portalą „Rinkėjo puslapis“ perkėlė didžiąją dalį teikiamų paslaugų į elektroninę erdvę ir padarė jas lengviau prieinamas bei patogesnes rinkėjams. Svetainėje pateikiama naudinga informacija, galima gauti reikiamus dokumentus ir juos pateikti rinkimų komisijoms.

Portale rinkėjai gali rasti ankstesnių rinkimų duomenis, būti informuoti apie rinkimus, susirasti savo rinkimų apylinkę ir apygardą. Be to, galima patikrinti savo dalyvavimo rinkimuose faktą: kada ir kurioje rinkimų apylinkėje balsavote.

Portalas padės sužinoti rinkėjui jį atstovaujančius Seimo, savivaldybės tarybos ir Europos Parlamento narius.

Taip pat „Rinkėjo puslapyje“ yra galimybė pateikti ir gauti reikiamus dokumentus rinkimams. Pavyzdžiui, atsispausdinti rinkėjo kortelę, pateikti prašymą būti įrašytam į konkrečios rinkimų apylinkės ar balsuojančiųjų namuose rinkėjų sąrašus, skundą komisijai bei gauti atsakymus apie prašymo įvykdymą ar skundo išnagrinėjimą, užsisakyti ir gauti įvairias pažymas.

Portale rinkėjai taip pat gali teikti savo savivaldybei pasiūlymus dėl apylinkių ribų patikslinimo ir informuoti apie pastebėtus netikslumus.

Kviečia ir kandidatus

Portale laukiami ir kandidatai ar rinkimų komisijų nariai. Jie gali sekti savo statuso pokyčius (apie registravimą kandidatu ar pretendentu, jo rengimąsi paskirti komisijos nariu ar stebėtoju bei šio statuso VRK patvirtinimą).

Portale pateikiamas rinkimų organizavimo grafikas, tiksli rinkimų apygardos teritorija, kurioje kandidatas kandidatuoja. Čia taip pat sudarytos sąlygos rinkėjams iškeltą ar išsikėlusį kandidatu asmenį paremti.

„Rinkėjo puslapyje“ kandidatai gali pateikti savo pareiškinius dokumentus elektroniniu būdu ir pasirašyti juos elektroniniu parašu.

Šią svetainę kandidatai gali naudoti ir rinkėjų agitacijai, kadangi savo puslapyje gali pateikti papildomos informacijos apie save, susitikimo su rinkėjais grafiką ir vietą bei kitą aktualią rinkėjui informaciją. Taip pat kandidatai turi savo asmenines pašto dėžutes, į kurias jie gali gauti rinkėjų laiškus arba pats parašyti visiems apygardos rinkėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.