„Bitės“ sprintas – kasdien stato po 2-3 naujas 4G tinklo stotis

Cinikas pasakytų: „Seniai metas.“ Optimistas šūktelėtų: „Seniai laukiau.“ Kad ir kaip būtų, „Bitei“, atrodo atsibodo tai, kad Lietuvos padengimo 4G tinklu žemėlapiuose nuolat atsiduria paskutinėje vietoje. Dabar duotas pažadas aiškus – pradėjusi vieną aktyviausių 4G/4G+ plėtros etapų per 2016 metus į tinklą investuos daugiau nei 20 milijonų eurų ir iki metų pabaigos „Bitės“ 4G/4G+ tinklas aprėps daugiau nei 90 proc. Lietuvos teritorijos, o naudotis juo galės apie 95 proc. šalies gyventojų.

„Bitė“ džiaugiasi didžiuliu augimu ir plečia savo 4G/4G+ tinklą.<br>T.Bauro nuotr.
„Bitė“ džiaugiasi didžiuliu augimu ir plečia savo 4G/4G+ tinklą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2016, 4:33 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:09 PM

Bendrovė teigia, kad jos tinklo plėtros strategija kitokia negu konkurentų – iš karto maksimaliai kokybišku 4G/4G+ ryšiu aprėpiamos teritorijos, kur yra daugiausia vartotojų, įrenginių ir srauto, o visa šalies teritorija maksimaliai kokybišku signalu aprūpina,a palaipsniui ir etapais.

Naujausi Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenys rodo, kad tokia tinklo strategija pasiteisina, – pagrindiniai bendrovės rodikliai auga sparčiau nei rinkos.

„Su 4G/4G+ tinklo plėtra esame finišo tiesiojoje. Mes nesiekiame kuo greičiau silpnu signalu padengti visos šalies teritorijos ir pirmiau užtikriname maksimaliai kokybišką ryšį ten, kur jo labiausiai reikia. Iki metų pabaigos „Bitės“ sparčiuoju 4G/4G+ ryšiu galės naudotis apie 95 proc. Lietuvos gyventojų, o tinklas aprėps daugiau nei 90 proc. Lietuvos teritorijos“, – sako Pranas Kuisys, bendrovės „Bitė Lietuva“ vykdomasis direktorius.

Pasak P.Kuisio, iki pat metų pabaigos „Bitės“ tinkle kasdien iškils bent po dvi trys naujos 4G/4G+ stotys tiek didžiuosiuose Lietuvos miestuose, tiek atokiose ar mažose šalies gyvenvietėse, tokiose kaip Dūkštas, Daugai, Eržvilkas, Kražiai, Papilė, Labūnava, Šimkaičiai, Tverečius, Upytė ir daugybė kitų.

„Aktyviai investuojame į visą įmonės IT infrastruktūrą – atnaujiname techninę ir programinę įrangą, diegiame naujus sprendimus, kurie stiprina paslaugų patikimumą ir gerina jų kokybę“, – teigia P.Kuisys. Bendrovės investicijos į infrastruktūrą antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 70,2 proc., o bendrosios „Bitės“ investicijos į tinklą 2016 metais viršys 20 mln. Eur. Anot vadovo, pasirinktos tinklo plėtros strategijos veiksmingumą įrodo ir naujausi RRT duomenys, kuriais remiantis „Bitės“ pagrindiniai veiklos rodikliai auga sparčiau nei rinkos. Sparčiausiai pajamas augino mobilusis internetas: pajamos iš jo tiekimo bendrovėje augo 47 proc., tuo metu visoje rinkoje augimas sudarė 21 procentą.

Na, ir šaunu. Kaip visuomet tokiais atvejais džiaugiamės – didesnė konkurencija JIEMS sukuria daugiau galimybių MUMS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?