Komentaras „Sodros“ svetainės kode: „Px, veikia“

„Sodros“ svetainės kodą nusprendę patikrinti programuotojai aptiko specialistų paliktų komentarų, o vienas jų sulaukė ypatingo dėmesio. „Cia nezinau ar geras sprendimas, bet px, veikia“, – tokia žinutė aptikta „Sodros“ svetainės kode (kalba netaisyta).

Internautus nustebino „Sodros“ kode paliktas programuotojų komentaras su keiksmažodžiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Internautus nustebino „Sodros“ kode paliktas programuotojų komentaras su keiksmažodžiu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Internautus nustebino „Sodros“ kode paliktas programuotojų komentaras su keiksmažodžiu.
Internautus nustebino „Sodros“ kode paliktas programuotojų komentaras su keiksmažodžiu.
„Sodros“ svetainės programiniame kode galima rasti ir daugiau programuotojų paliktų komentarų.
„Sodros“ svetainės programiniame kode galima rasti ir daugiau programuotojų paliktų komentarų.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 4, 2016, 2:48 PM, atnaujinta May 11, 2017, 12:10 PM

Ekrano nuotrauka su šiuo komentaru pirmadienio vakarą buvo pasidalinta programuotojams skirtoje „Facebook“ grupėje, o įrašo autorius pastebėjimą ironiškai pakomentavo: „Valstybinis projektas vienu sakiniu.“

Grupės nariai į įrašą reagavo skirtingai: vieni svarstė, kad tai išduoda svetainę programavusių darbuotojų neprofesionalumą ir atmestiną požiūrį, kiti ragino nesikabinėti prie smulkmenų.

Vienas internautas situaciją lygino su vizitu autoservise: meistrai išsprendžia problemą, nors patys nesupranta, kaip jiems tai pavyko, ir grąžina automobilį savininkui – ar klientas būtų patenkintas tai sužinojęs?

Kitas siūlė viską vertinti paprasčiau: svetainėje viskas veikia, klaidų nepalikta – problemos nėra. „Manau, visi tai yra pagalvoję, tik ne visi palieka įrodymų“, – apibendrino dar vienas „Facebook“ grupės narys.

Programuotojų paliktų komentarų galima rasti ir kitose „Sodros“ svetainės programinėse eilutėse. Pavyzdžiui, kitoje vietoje specialistas paliko komentarą su šypsenėle.

„Sodros“ Komunikacijos skyriaus vyriausiasis specialistas Rytas Stalnionis teigė, kad tokie komentarai tinklalapių programiniame kode nėra retenybė ir jie neleidžia daryti išvados apie programuotojo profesionalumą.

„Svetainę programavo vieni iš mūsų partnerių, tai galėjo nutikti bet kada – sistemą nuolatos tobuliname, ji dažnai keičiama, – sakė R.Stalnionis. – Šį šiek tiek juokingą, nors ir ne visai malonų, incidentą, tiksliau tą daug kam suprantamą nenorminio žodžio trumpinį, vertiname kaip žmogiškąjį faktorių, o patį komentarą – kaip tam tikrą profesinį programuotojų „folklorą“. Mūsų institucijos IT specialistai šio atvejo, tikriausiai, nepastebėjo todėl, kad jis neturi jokios įtakos svetainės funkcionalumui. Juolab, kad ši eilutė – lengvai nepasiekiama eiliniam interneto vartotojui ir tikrai neaptinkama atsitiktinai.“

„Sodros“ atstovas pridūrė, kad minimas komentaras bus skubiai ištaisytas. Taip pat įstaiga ketina sutarti su partneriais, kad programuotojai, palikdami komentarus, tai darytų subtiliau, išvengdami diskutuotinų ir nepageidautinų frazių bei sąvokų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.