„Omnitel“ keičia kainodarą: konkurentams teks pasitempti

Kompanija „Omnitel“ ketvirtadienį pranešė keičianti paslaugų kainodarą: didinami duomenų paketai visų mobiliojo ryšio planų privatiems klientams ir mažinama vidutinė jų duomenų kaina. Be to, pristatomas naujas mobiliojo interneto namams planas su neribotu duomenų kiekiu.

„Omnitel“ pakeitė kainodarą ir atpigino mobilųjį internetą.<br>123rf nuotr.
„Omnitel“ pakeitė kainodarą ir atpigino mobilųjį internetą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2016, 1:33 PM, atnaujinta May 11, 2017, 9:30 AM

„Naujieji planai patiks visiems, kurie mėgsta duomenis ir jų vartojimo valdymą. Kad būtų patogiau, padarėme paprastą ir patogų papildomų duomenų užsakymą vos keliais mygtuko paspaudimais čia pat telefone. Tie, kuriems reikia neriboto interneto namuose, nuo šiol galės rinktis ir neriboto interneto planą“, – pranešime spaudai cituojamas „Teo“ ir „Omnitel“ privačių klientų padalinio vadovas Norbertas Žioba.

Nuo šiol „Omnitel“ klientai galės rinktis iš dviejų pokalbių planų ir atskirai pridėti reikiamą mobiliojo interneto kiekį. „Start“ planas už 3 eurus per mėnesį suteikia 150 minučių pokalbiams ir neribotą SMS kiekį, „Smart“ už 7 eurus – neribotus pokalbius ir SMS.

Mažiausias, 50 MB mobiliojo interneto, planas papildomai nieko nekainuoja. Už didesnį duomenų kiekį prašoma nuo 2,95 Eur (už 2 GB) iki 12,95 Eur (16 GB). 

Konkurentų „Bitė Lietuva“ ir „Tele2“ panašūs ar analogiški planai yra brangesni (lyginant ne akcines kainas, galiojančias sudarant neterminuotas sutartis).

Pavyzdžiui, „Tele2“ 200 minučių, 2 tūkst. SMS ir 2 GB kainuoja 6,37 Eur; „Bitėje“ 150 min. ir neriboti SMS bei 2 GB per mėnesį kainuoja 8 Eur; „Omnitel“ tokios pat paslaugos nuo šiol atsieis 5,95 Eur.

Tuo metu už neribotų pokalbių, SMS ir 15 GB planą „Tele2“ prašo 20 Eur, „Bitė“ – 23 Eur, „Omnitel“ neriboti pokalbiai, SMS ir 16 GB nuo dabar kainuoja 19,95 Eur.

„Omnitel“ pranešime priduriama, kad naujus planus užsisakę klientai gauna ir papildomų naudų – prieigą prie lietuviškos el. knygų skaityklės „Milžinas“, telefono draudimą, m. parašą, „Spotify Premium“ bei galimybę Šiaurės ir Baltijos šalyse naršyti kaip namie (kurias paslaugas ir kuriam laikui – priklauso nuo pasirinkto plano).

Be to, visi duomenų planai (išskyrus 50 MB planą) suteikia neribotą prieigą prie „Teo Wi-Fi“ punktų visoje Lietuvoje.

„Bitė“ taip pat pabrėžia, kad jos klientai kartu su pokalbių ir mobiliojo interneto planais gauna papildomų naudų, iš kurių svarbiausia – suteikti gigabaitai iki 12 mėnesių be jokių priemokų galioja ES/EEE šalyse. Taip pat vartotojai 6 mėnesius gali nemokamai ir neribotai naršyti populiariausiuose Lietuvos naujienų portaluose bei „Facebook“, suteikiamos nuo 3 iki 12 mėn. galiojančios mobiliojo parašo, naujo telefono ekrano draudimo ir interneto apsaugos paslaugos. 

„Tele2“ atstovas Andrius Baranauskas teigė, kad kompanija liks ištikima savo žemiausios kainos devizui ir konkurentams jau ruošia atsaką. Beje, jis pastebėjo, kad vykstančios akcijos jų klientams jau dabar leidžia sutaupyti ir paslaugomis naudotis pigiau nei siūlo konkurentai. 

Kainas... pakėlė?

„Omnitel“ konkurentai taip pat pastebėjo, kad, lyginant su ankstesnėmis kainomis, planai tapo brangesni. Pavyzdžiui, anksčiau duomenų planas M kainavo 2,5 euro, dabar taip pat pavadintas planas jau kainuoja 2,95 euro. Tiesa, ir suteikia jis nebe 1 GB, o 2 GB duomenų. 

Arba jei anksčiau planas L su 3 GB duomenų kainavo 5,5 euro, tai dabar taip pavadintas planas, suteikiantis jau 4 GB, kainuoja 5,95 euro. XL vietoje buvusių 8,5 euro dabar kainuoja 8,95 euro, bet ir suteikia ne 6 GB, o 8 GB mobiliųjų duomenų.

Užtat XXL plano kaina simboliškai sumažėjo (iki 12,95 euro vietoje buvusių 13 eurų), o duomenų kiekis padidintas nuo 12 GB iki 16 GB. 

Taigi kaip vertinti naująją „Omnitel“ kainodarą – spręskite patys. „Omnitel“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis patikino, kad esamiems klientams be jų sutikimo sąlygos nebus keičiamos, kitaip sakant, jei esate patenkintas pigesniu ir mažiau duomenų suteikiančiu planu – jį galėsite ir pasilikti. 

Tarp naujųjų „Omnitel“ mobiliojo interneto planų nešiojamiems ar planšetiniams kompiuteriams yra ir neriboto interneto planas „Connect Home“. Už 19 eurų mėnesinį mokestį klientai savo namų adresu galės neribotai siųstis duomenis „Omnitel“ tinkle.

Pageidaujantiems laisvės ir mobilumo skirtas planas „Connect 200“, už 19,9 Eur suteikiantis 200 GB duomenų – jo naudotojai mobiliuoju internetu gali naudotis bet kurioje Lietuvos vietoje. Jaustis kaip namuose keliaujant į Šiaurės bei Baltijos šalis galės visų dabar parduodamų mobiliųjų „Omnitel“ planų turėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.