Nauji „Omnitel“ planai: viename gale priklijavo, nuo kito nupjovė

„Omnitel“ paskelbus apie naują kainodarą ir atnaujintus mobiliojo ryšio planus, kompanijos teiginiais apie atpigintus mobiliuosius duomenis patikėjo ne visi jos klientai.

„Omnitel“ naujovės patiko ne visiems vartotojams.<br>123rf nuotr.
„Omnitel“ naujovės patiko ne visiems vartotojams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2016, 8:04 PM, atnaujinta May 11, 2017, 7:11 AM

Nors matematiškai mobiliųjų duomenų kaina tapo mažesnė, pačių planų kainos ūgtelėjo. Pavyzdžiui, jei anksčiau duomenų planas M kainavo 2,5 euro, tai dabar jis jau kainuoja 2,95 euro. Tiesa, anksčiau buvo suteikiama 1 GB, o dabar – jau 2 GB. Panaši situacija ir su kitais planais.

Visgi labiausiai vartotojams užkliuvo tai, kad kompanija pakeitė interneto išlaidų kontrolės tvarką. Jei anksčiau išnaudojus suteiktus gigabaitus vartotojai galėjo toliau naršyti internete, tik gerokai mažesne sparta, tai dabar pasibaigus gigabaitams mobilieji duomenys jiems bus išjungti ir teks pirkti „papildymą“.

„Pamatęs, kad „Omnitel“ sumažino duomenų kainas, jau ruošiausi pasikeisti turimą planą. Gerai, kad to nepadariau – pasirodo, jie panaikino interneto išlaidų kontrolę. Dabar išnaudojus suteiktus duomenis reikia jų pirkti papildomai. Atsiranda savotiškas neužtikrintumas – o ką, jei netyčia įsijungsiu kokį vaizdo įrašą, kuris sunaudos daug duomenų? Visą mėnesį teks sėdėti be duomenų arba pirkti papildomai. Dabar gi galiu internetu naudotis toliau, kad ir sumažinta sparta“, – sakė skaitytojas Ramūnas.

„Omnitel“ aiškina, kad pirminė interneto išlaidų kontrolės idėja buvo ta, jog įmonės klientai nepatirtų nenumatytų išlaidų – sunaudoję turėtus duomenis jie likusią mėnesio dalį galėjo arba naršyti iki minimumo sumažintu greičiu, arba pasikeisti planą. Šią tvarką nuspręsta pakeisti, nes daliai klientų tai nebuvo patogu.

„Dabar kontroliuoti išlaidas ir tuo pačiu duomenų suvartojimą galima paprasčiau – apie limito pabaigą pranešame išnaudojus 80 proc. ir galiausiai – 100 proc. duomenų. Tada galima papildomai įsigyti duomenų už iš anksto žinomą sumą vos keliais mygtuko paspaudimais. Ir taip tiek, kiek reikia klientui“, – aiškino operatoriaus atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis.

Jis pridūrė, kad jei ankstesnių planų turėtojai, turintys išlaidų kontrolę su sumažinta interneto sparta, nenorės jos pasikeisti, jie galės ja ir toliau naudotis.

Perpus mažiau „Spotify“

„Omnitel“ pakeitė ne tik paslaugų kainas, bet ir planų „priedus“. Pavyzdžiui, anksčiau nauji klientai muzikos paslaugą „Spotify Premium“ nemokamai gaudavo 6 mėnesių laikotarpiui, dabar – jau tik 3 mėnesių. Be to, anksčiau nemokami „Spotify“ mėnesiai buvo suteikiami ir M plano (su 1 GB) vartotojams, dabar šio plano (tik jau su 2 GB) naudotojai „Spotify“ nebegauna.

A.Stasiulaitis paaiškino, kad šios paslaugos bandomąjį laikotarpį sutrumpinti nusprendė kompanijos partneris „Spotify“. Be to, dabar vartotojams siūloma ir daugiau nemokamų paslaugų: „WiFi“ mieste, naujo telefono draudimas ir kt.

Kai kuriems vartotojams įtarimų sukėlė ir naujas sutarties punktas: „Nuo 2017-06-01 tarptinklinio ryšio paslauga Europos Sąjungoje su šiais mokėjimo planais nebus teikiama.“

Ar tai reiškia, kad tarptinklinis ryšys nuo tos dienos bus išjungtas, o šiuos planus užsisakę klientai turės įsigyti kokį nors kitą, tik jau brangesnį, planą?

Pasak A.Stasiulaičio, šią nuostatą nuspręsta įtraukti atsižvelgiant į šiuo metu esančią nežinomybę dėl Europos Komisijos priimto reglamento detalaus įgyvendinimo.

„Šiuo metu ES lygmeniu vyksta diskusijos, kaip operatoriai galėtų taikyti tarptinklinio ryšio paslaugas. Kai tik bus apibrėžtos taisyklės, tiek naujų, tiek esamų planų turėtojus informuosime apie numatomus pasikeitimus“, – sakė „Omnitel“ atstovas.

Jis pridūrė, kad konkrečios naudojimosi tarptinkliniu ryšiu sąlygos esamiems ir būsimiems klientams gali skirtis, tačiau tai priklausys nuo būsimų pasiūlymų. „Ši sąlyga įtraukta siekiant atkreipti dėmesį į besikeičiantį reguliavimą bei nežinomybę dėl būsimų pasiūlymų“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?