„Samsung“ nutraukia telefonų „Galaxy Note 7“ gamybą ir pardavimą

Pietų Korėjos bendrovė „Samsung Electronics“ stabdo visus savo naujų „Galaxy Note 7“ telefonų pardavimus po pranešimų apie tai, kad prietaisai, net ir po atlikto remonto, ir toliau užsidega, praneša BBC.

Bendrovė, sulaukusi nusiskundimų dėl brokuotų baterijų, buvo priversta pagaminti naujus išmaniojo telefono modelius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bendrovė, sulaukusi nusiskundimų dėl brokuotų baterijų, buvo priversta pagaminti naujus išmaniojo telefono modelius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2016, 11:06 AM, atnaujinta May 11, 2017, 3:26 AM

Bendrovė taip pat paragino vartotojus, kurie jau įsigijo naująjį modelį, nesinaudoti juo ir laikyti išjungtą, kol specialistai mėgina nustatyti defekto priežastis.

„Drauge su priežiūros institucijomis mes atliekame neseniai užfiksuotų incidentų, susijusių su „ Galaxy Note 7“, tyrimą, – teigiama bendrovės pareiškime. – Kadangi mūsų pagrindiniu prioritetu išlieka vartotojų saugumas, „Samsung“ prašo visų savo didmeninių ir mažmeninių partnerių visame pasaulyje sustabdyti telefonų „Galaxy Note 7“ pardavimus ir jų keitimą tol, kol vyksta tyrimas“.

Pirkėjams, turintiems originalųjį „Galaxy Note 7“ prietaisą arba vėliau pakeistą atnaujintą jo versiją, rekomenduota jį išjungti, juo nesinaudoti ir nemėginti savarankiškai jo taisyti.

Naujausiais duomenimis, užfiksuoti bent du atvejai, kai prietaisai, išduoti vartotojams vietoj brokuotųjų, ėmė rūkti.

Bendrovė, sulaukusi nusiskundimų dėl brokuotų baterijų, buvo priversta pagaminti naujus išmaniojo telefono modelius.

Rugsėjį „Samsung“ paskelbė atšaukianti „Galaxy Note 7“ telefonus ir vėliau patikino vartotojus, kad po atlikto remonto jie galės saugiai naudotis išmaniaisiais telefonais.

Tačiau netrukus pasipylė pranešimai apie tai, kad ir po keitimo kai kurie telefonai ima rūkti.

JAV mažmenininkė „T-Mobile“ pareiškė pristabdanti išmaniųjų telefonų „Galaxy Note 7“ pardavimus ir atsisakanti keisti senuosius modelius į naujus „saugius“. Keisti telefonus atsisakė ir prekybos tinklas „AT&T“.

Dar rugsėjo 2 dieną Pietų Korėjos telefonų gamintoja „Samsung“ pristabdė savo naujojo išmaniųjų telefonų modelio, pasirodžiusio rinkoje rugpjūtį, pardavimus ir atšaukė 2,5 mln. anksčiau parduotų prietaisų dėl brokuotų baterijų. Internete pasirodė apdegusių naujųjų išmaniųjų telefonų nuotraukos.

Daugelio šalių valdžia paprašė savo piliečių nenaudoti išmaniųjų telefonų „Galaxy Note 7“ lėktuvuose. JAV valdžia rekomendavo savo piliečiams išjungti naujuosius šio modelio telefonus ir daugiau jų nenaudoti.

Kilus skandalui dėl naujųjų išmaniųjų telefonų, Pietų Korėjos bendrovės rinkos vertė smarkiai krito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.