„Telecentras“ transliuos išmaniąją televiziją per LTE tinklą

Šiandien AB Lietuvos radijo ir televizijos centras („Telecentras“) gyventojams ir verslui pradeda teikti išmaniosios internetinės televizijos (angl. Internet Protocol Television, IPTV) paslaugą „Mezon+TV“. Ji bus transliuojama per šiuo metu „Telecentro“ plėtojamą ketvirtosios kartos LTE duomenų perdavimo tinklą.

Paslauga „Mezon+TV“ veiks taip pat, kaip kitų operatorių išmaniosios televizijos.<br>123rf nuotr.
Paslauga „Mezon+TV“ veiks taip pat, kaip kitų operatorių išmaniosios televizijos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2016, 10:55 AM, atnaujinta May 10, 2017, 10:16 PM

Paslauga „Mezon+TV“ savo funkcionalumu yra analogiška tiems Lietuvos operatorių sprendimams, kurie išmaniosios IPTV vaizdą pateikia į vadinamuosius „didelius“ arba „namų“ ekranus.

Ji suteiks vartotojui galimybę TV programas žiūrėti realiu laiku, jas valdyti (sustabdyti, atsukti vaizdą atgal, jį prasukti), taip pat peržiūrėti anksčiau transliuotų programų vaizdo įrašus, susipažinti su TV programa ekrane, žiūrėti vaizdo įrašus Youtube.com ir pasižymės kitomis klasikinėmis IPTV savybėmis.

„Esame vienas pirmųjų Europos telekomunikacijų operatorių, kurie išmaniosios televizijos paslaugą, reikalaujančią didelės greitaveikos ir tinklo pralaidumo, masiniam vartotojui teiks ne laidiniais tinklais. Iki šiol Europoje buvo žinomi tik pavieniai bandymai tai daryti, – teigė „Telecentro“ generalinis direktorius Remigijus Šeris. – Šis eksperimento elementas automatiškai diktuoja laipsnišką paslaugos įvedimo į rinką taktiką turinio apimties ir rinkos aprėpties prasme. Kita vertus, yra numatyti plėtros etapai, ir mes judėsime sparčiai.“

„Mezon+TV“ startuoja su 12 žiūrimiausių lietuviškų kanalų paketu ir pirmiausia bus siūloma 20 tūkst. esamų „Mezon“ klientų, interneto ryšį gaunančių per „Telecentro“ 4G LTE tinklą, taip pat miestų priemiesčių ir mažesnių gyvenviečių gyventojams, kurie dėl laidinių ir belaidžių tinklų stokos šiuo metu neturi galimybės žiūrėti išmaniąją televiziją.

Šiuo metu „Telecentro“ spartusis 4G LTE tinklas aprėpia 155 Lietuvos miestus ir miestelius, kuriuose gyvena 80 proc. Lietuvos gyventojų. Tinkle veikia 500 bazinių stočių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.