„Teo“ ir „Omnitel“ pasiekė geriausius bendrus rezultatus

„Teo“ ir „Omnitel“ paskelbė trečiojo 2016 metų ketvirčio rezultatus. Bendrovės nurodo, kad jie buvo geriausi nuo įmonių sujungimo lygiai prieš metus.

K.Šliužo teigimu, „Omnitel“ pirmoji iš esmės baigė šalies teritorijos padengimą 4G LTE mobiliuoju tinklu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K.Šliužo teigimu, „Omnitel“ pirmoji iš esmės baigė šalies teritorijos padengimą 4G LTE mobiliuoju tinklu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-21 09:27, atnaujinta 2017-05-10 11:42

Liepos-rugsėjo pajamos, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 3,6 proc. iki 86,8 mln. eurų, bendrovių EBITDA, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, pakilo 4,7 proc. iki 30,3 mln. eurų, o EBITDA marža, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, ūgtelėjo iki 34,9 procento.

Pirmų 9 šių metų mėnesius konsoliduotos „Teo“ ir „Omnitel“ pajamos sudarė 253,5 mln. eurų ir buvo 3,1 proc. didesnės, nei prieš metus. Bendrovių EBITDA, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, siekė 88,6 mln. eurų ir padidėjo 8,8 procento.

Per metus mokamos „Teo“ televizijos pajamos išaugo 20,2 proc., mobiliojo ryšio – 9,2 proc., IT – 7,8 proc., o interneto paslaugų – 5,5 procento.

„Sklandi bendrovių integracija, įgyvendinti stambūs IT projektai ir augantys mobiliojo bei fiksuoto ryšio paslaugų pardavimai lėmė geriausią iki šiol bendrą „Teo“ ir „Omnitel“ rezultatą. Plačiajuosčio interneto vartotojų skaičius perkopė per 400 tūkst., o mobiliojo ryšio reguliaraus mokėjimo paslaugų vartotojų skaičius jau viršija 1 milijoną. Šiemet mobiliojo tinklo plėtrai jau skyrėme 9,7 mln. eurų ir pirmieji iš esmės baigėme šalies teritorijos padengimą 4G LTE mobiliuoju tinklu“, – sako Kęstutis Šliužas, „Teo“ ir „Omnitel“ vadovas.

Trečiąjį ketvirtį visame „Omnitel“ tinkle perduotų duomenų kiekis per metus padidėjo 72 proc. ir pasiekė 6517 terabaitų (TB). Vien 4G tinkle perduoda 4563 TB, o vienas „Omnitel“ klientas 4G tinkle vidutiniškai per mėnesį sunaudojo 6,6 GB duomenų. Tai yra trečdaliu daugiau nei prieš metus. 4G duomenys jau sudaro 72 proc. visų „Omnitel“ tinklo duomenų, o išmanieji telefonai – 81 procentą visų įrenginių.

„Omnitel“ toliau plėtė savo 4G tinklą ir tapo pirmuoju operatoriumi Lietuvoje, kuris įdiegė naujos kartos balso perdavimo technologiją VoLTE (angl. „Voice over LTE“) 4G tinkle. Planuojama, kad kitų metų pirmoje pusėje ši technologija jau leis klientams masiškai vienu metu kalbėti ir naršyti internete.

Bendros jungtinės investicijos sudarė 36,6 mln. eurų ir buvo beveik penktadaliu didesnės. Šiuo metu „Omnitel“ 4G tinklą visoje Lietuvoje sudaro 1070 bazinių stočių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.