Rusija puola – blokuos vieną didžiausių pasaulyje socialinių tinklų

Prieš gerus metus Rusijoje priimtas paranojinis duomenų saugojimo įstatymas, atrodo, pareikalaus pirmosios aukos. „LinkedIn“ – didžiausias pasaulyje profesionalus socialinis tinklas, kuris padeda užmegzti darbo kontaktus, susirasti reikiamų specialistų, parodyti potencialiam darbdaviui savo išmanymą – gali būti priverstas nutraukti savo veiklą Rusijoje, nes neperkėlė savo duomenų saugyklų į Rusijos teritoriją.

Ieškoti pretekstų, kad kuo labiau didintų atskirtį tarp savęs ir pasaulio, Rusijai – jau beveik kasdienybė.<br>„123rf.com“ nuotr.
Ieškoti pretekstų, kad kuo labiau didintų atskirtį tarp savęs ir pasaulio, Rusijai – jau beveik kasdienybė.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 3:22 PM, atnaujinta May 10, 2017, 3:56 AM

Rusijos interneto prievaizdas „Roskomnadzor“ teigia, kad 400 mln. žmonių vienijantis tinklas ne tik neperkėlė į Rusiją savo serverių, bet renka informaciją apie Rusijos piliečius, kurie nėra to tinklo klientai.

„Mes reaguojame į žiniasklaidos pranešimus dėl Rusijos piliečių asmeninių duomenų saugumo problemų. „LinkedIn“ nuo 2010-ųjų krečia dideli skandalai, susiję su jo vartotojų duomenų nutekėjimu. Šių metų vasarą dukart oficialiai kreipėmės į „LinkedIn“, prašydami pateikti įrodymų, kad yra laikomasi Rusijoje galiojančio gyventojų duomenų apsaugos įstatymo, bet aiškių atsakymų negavome“, – sakė „Roskomnadzor“ atstovas spaudai Vadimas Ampelonskis.

Maskvos Tagankos teismas, išnagrinėjęs atitinkamą Federalinės ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informavimo priemonių tarnybos („Roskomnadzor“) pareiškimą, nurodė įtraukti „LinkedIn“ į sąrašą įmonių, kurios pažeidžia reikalavimus dėl gyventojų duomenų saugumo.

„LinkedIn“ tokią nutartį apskundė Maskvos miesto teismui, kuris šią apeliaciją turėtų nagrinėti lapkričio 10-ąją.

„Tai padarėme pagal galiojančią tvarką dėl santykių su atstovybės Rusijoje neturinčia užsienio įmone. Jie gali eiti ir toliau, iki pat Aukščiausiojo teismo. Tačiau jei jiems savo tiesos įrodyti nepavyks, šis socialinis tinklas Rusijoje bus užblokuotas“, – pabrėžė „Roskomnadzor“ atstovas.

Primename, kad Rusijoje įsigaliojęs įstatymas reikalauja, kad visi Rusijos piliečių duomenys būtų saugomi tik Rusijos teritorijoje įrengtose duomenų saugyklose. Žinant, kaip veikia internetas, gana sunku suvokti, kaip tokį reikalavimą įmanoma realizuoti.

Be to, mums, kaip ne Rusijos piliečiams, tokiu atveju kyla klausimas – ar pasaulinė kompanija, kurį įsteigia savo duomenų saugyklą Rusijoje, tikrai gali užtikrinti, kad į tą saugyklą nepateks kitų šalių piliečių duomenys?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.