Pasienyje su Baltarusija – kokybiškas 4G ryšys

„Omnitel“ tapo pirmąja mobiliojo ryšio operatore, įrengusia 20 naujų 4G bazinių stočių ties Lietuvos valstybės siena su Baltarusija. Nuo šiol spartų interneto ryšį „Omnitel“ užtikrina ne tik ten gyvenantiems, bet ir į kaimyninę šalį ar iš jos keliaujantiems žmonėms.

„Omnitel“ įrengė 4G ryšio stotis pasienyje su Baltarusija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Omnitel“ įrengė 4G ryšio stotis pasienyje su Baltarusija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2016, 10:27 AM, atnaujinta May 10, 2017, 1:49 AM

679 km ilgio Lietuvos pasienio ruože su Baltarusija iki šiol nė vienas mobiliojo ryšio operatorius negalėjo pasiūlyti spartaus 4G ryšio. „Omnitel“ pasienio teritorijoje su Baltarusija įrengė pirmąsias 4G bazines stotis.

„Nors įrengti naujas stotis pasienio teritorijose dažnai yra sudėtinga dėl įvairių tarpvalstybinių reguliavimų ir susitarimų, mums tai pavyko“, – sakė „Teo“ ir „Omnitel“ tinklo vadovas Mindaugas Varanauskas.

Šiuo metu visoje šalyje beveik 1100 vietų veikia „Omnitel“ bazinės stotys. Į mobiliojo ryšio tinklo plėtrą bendrovė per devynis šių metų mėnesius investavo daugiau nei 6 mln. eurų.

Pasaulio ekonomikos forumo duomenimis, Lietuva pirmauja pasaulyje pagal mobiliojo ryšio pasiekiamumą, interneto ir telefonijos paslaugų konkurencingumą bei interneto naudojimą versle. Septintus metus iš eilės Lietuva yra pirma Europoje ir pagal šviesolaidinio interneto plėtrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.