Rusijoje pokemonų gaudymas – kalėjimu baudžiamas ekstremizmas

Atrodo, raudonajam Lietuvos kopūstėliui Algirdui Paleckiui metas paieškoti kito dievuko, nes jo mylima Rusija jau nebe ateistinį komunizmą stato, o, puoselėdama geriausias viduramžių tradicijas, raganų laužus eretikams krauna. Pasirodo, jog šalyje, kurioje už grasinimą pasauliui branduoliniu karu ar melu grįstos neapykantos kaimyninių šalių gyventojams skatinimą įteikiami medaliai, vis dėlto egzistuoja reali bausmė už ekstremizmą. Tik ekstremizmu ten vadinamas pokemonų gaudymas cerkvėje.

Ruslanas Sokolovskis cerkvėje gaudė pokemonus.<br>„Youtube“ nuotr.
Ruslanas Sokolovskis cerkvėje gaudė pokemonus.<br>„Youtube“ nuotr.
Nedrįsk gaudyti cerkvės pokemonų!<br>„Youtube“ nuotr.
Nedrįsk gaudyti cerkvės pokemonų!<br>„Youtube“ nuotr.
Kai filmavo šią laidą, jis netikėjo, kad tai baigsis kalėjimu.<br>„Youtube“ nuotr.
Kai filmavo šią laidą, jis netikėjo, kad tai baigsis kalėjimu.<br>„Youtube“ nuotr.
Kas nesupranta rusiškai, tam ši „Rossija 24“ informacija ir nesvarbi. Kas supranta, gali įsitikinti, kokių protingų įstatymų yra toje šaly.<br>„Youtube“ nuotr.
Kas nesupranta rusiškai, tam ši „Rossija 24“ informacija ir nesvarbi. Kas supranta, gali įsitikinti, kokių protingų įstatymų yra toje šaly.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 30, 2016, 6:32 PM, atnaujinta May 9, 2017, 10:07 PM

Tuo savo kailiu įsitikino tinklaraštininkas Ruslanas Sokolovskis iš Jekaterinburgo. Jam už tai, kad šventovėje gaudė pokemonus, gresia 5 metai kalėjimo. Kirovo rajono teismas kaltinimus suformulavo taip: „Už tikinčiųjų jausmų įžeidimą bei neapykantos kurstymą.“ Žodžiu – ekstremizmas.

Ką tas Ruslanas Sokolovskis realiai padarė? Pasirodo, tiesiog nepatikėjo, kad Rusiją valdo klerikalinė diktatūra. Na, kaip kokioje „Islamo valstybėje“.

Tinklaraštininkas pasakojo, kad nutarė eiti į bažnyčią, ten gaudyti pokemonus ir filmuką apie tai įdėti į „Youtube“ po to, kai televizijos kanalas „Rossija 24“ paskelbė, kad už „Pokemon Go“ žaidimą bažnyčioje bus taikoma baudžiamoji atsakomybė. Pasišovė  įrodyti, kad tai kvailystė. Kad kur jau kur, o civilizuotoje jo šalyje už tokį nusikaltimą niekas į kalėjimą nesodins.

„Ką gali įžeisti pasivaikščiojimas su telefonu bažnyčioje? Kokio velnio už tai sodinti į kalėjimą?“ – klausia R.Sokolovskis rugpjūčio 11 d. „Youtube“ pasirodžiusiame vaizdo filmuke, kuriame jis su telefonu vaikšto po cerkvę.

Naivuolis nesuprato, kad visur bet kas ką nors būtinai įžeis. O padariniai šalyse, kuriose žodis „liberalumas“ prilyginamas keiksmažodžiui, priklausys tik nuo to, už ką įsižeidžia tas, kas tuo metu jaučiasi galingas.

Jau rugsėjo 2 d. vaikino namuose buvo atlikta krata, jam iškelti kaltinimai ekstremizmu, o teisėja Kristina Uporova nusprendė dviem mėnesiams apriboti jo laisvę (matyt, kad laukdamas teismo neišgaudytų visų liudininkais tapsiančių pokemonų).

Bus jam, technologijų amžiaus aukai, šaipytis iš viduramžių šventeiviškumo. Bus jam cerkvėje smagintis komentuojant: „Nepavyko sugauti pagrindinio pokemono – Jėzaus. Sako, jis visai neegzistuoja.“ Bus jam sulaukti 1,5 mln. peržiūrų „Youtube“.

Bus jam tikėti, kad cerkvėje laukiami visi, o skeptikus į tikėjimą atversti turi ne kalėjimas, bet teisingas Dievo tarno žodis.

Rugsėjo mėnesį paskirtu namų areštu (namo jį išleido uždraudę bendrauti su žurnalistais ir liudininkais bei naudotis internetu) niekas nesibaigė. Rusijos portalas „Znak“ praneša, kad „ekstremistui“ lengvatos panaikintos – jis suimtas ir laukdamas teismo iki 2017 m. sausio sėdės kameroje.

Priežastis? Bendravo su liudininkais. Realybė: nutarusi pasveikinti su gimimo diena, jį aplankė mergina. Beje, jis net nežinojo, kad ir ji yra kaltinamojo proceso liudininkė.

„Na, ką daryti – nepsisekė“, – pakomentavo situaciją R.Sokolovskis, jau įtaręs, kad sės, todėl į svarstymą atėjęs su paruoštu lauknešėliu.

„Gėda!“ – pasigirdo pavieniai šūksniai salėje paskelbus nuosprendį.

Ar cerkvėje įsikūrę nesugauti pokemonai šaukė „Taip jam ir reikia – šlovė Rusijos teisingumui!“, matyt, niekada ir nesužinosime. Kas gi jau dabar drįs eiti ten su telefonu…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.